TUŽNA VEST ZA SRPSKI SPORT: Preminuo VELIKAN srpskog streljaštva Dušan Hartner

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije  u streljaštvu, trener i međunarodni sudija, Dušan Hartner, preminuo je posle duže bolesti u Jagodini.

Hartner je rođen 1952. godine, a streljaštvom je počeo da se bavi sedamdesetih godina u Streljačkoj družini Kablovi iz Svetozareva (Jagodine). Jedno vreme bio je jedini strelac pištoljem u klubu i inicirao je mnoge mlađe naraštaje da se bave ovom disciplinom.

Osvajao je medalje na republičkim i državnim šampionatima vazdušnim i malokalibarskim pištoljem. Sredinom osamdesetih godina postao je reprezentativac. Branio je boje Srbije i Jugoslavije na mnogim takmičenjima. Bio je učesnik Prvenstva sveta, pobednik međunarodnog turnira u Budimpešti, Majskog turnira u Novom Sadu... Krajem osamdesetih bio je član beogradskog Radničkog, s kojim je osvojio pet titula ekipnog prvaka države.

Po završetku takmičarske karijere posvetio se trenerskom poslu i bio učitelj strelaca pištoljem u Streljačkom klubu Jagodina 92, a uključivan je i u rad stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Trag u streljaštvu je ostavio i kao uspešan međunarodni sudija. Sudio je na Evropskim prvenstvima u Beogradu 2005. i 2011, na Svetskom kupu 2010. i na svim nacionalnim takmičenjima.

SrbijaDanas

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: