TUŽNA VIJEST DOLAZI IZ MILIĆA : Od 31. decembra zvanično sa radom prestaje PORODILIŠTE (FOTO)

Na zvaničnom sajtu kompanije Boksit iz Milića objavljeno je da će od 31. decembra zvanično prestati sa radom porodilište u ovom gradu, dok će prijem pacijentkinja biti obustavljen već od sutra.

Opis fotografije nije dostupan.

„ Kada je, prije 3 godine, u okviru Medicinskog centra, organizovano, pored Hirurgije, i Porodilište, namjera je bila da se, uz značajna finansijska ulaganja, u opremanje i uređenje prostora, visokog komfora, uz angažovanje vrhunskih medicinskih stručnjaka, omoguće i vrhunske usluge trudnicama i porodiljama, sa prostora regije Birač i susjednih opština. Zbog niskih cijena usluga, koje je uredno plaćao Fond zdravstvenog osiguranja, kao i zbog pada nataliteta, Porodilište, kao radna jedinica, u okviru Bolnice, stalno je poslovalo sa gubicima.

Pored pokrića gubitaka, za posljednje tri godine, porodiljama, odnosno rođenim bebama, a rođeno ih je nešto više od 700, dato je 204.000 KM. Izuzev lokalne zajednice, koja je određenom donacijom pružila pomoć, ni od koga drugog, a pogotovu od onih koji imaju zakonsku i moralnu obavezu da rade na podizanju nataliteta, nije bilo ni razumijevanja ni pomoći. Kako je, iz gore navedenih razloga, dalji rad Porodilišta postao neodrživ, donešena je odluka da isto, sa 31. decembrom, ove godine, prestane sa radom.Zbog korištenja godišnjih odmora, a i zbog izolacije, zbog korona virusa, određenog medicinskog kadra, prijem pacijentkinja u Porodilište obustavlja se sa 2. decembrom ove godine.

Pružanje ginekoloških usluga, kao i do sada, obavljaće se u ginekološkoj ambulanti, u okviru Specijalističkog medicinskog centra Kompanije „Boksit“, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu ove kompanije.

izvor: radio osvit /kompanija boksit

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: