U Australiji 10.000 kamila pred ODSTRELOM zbog nedostatke vode

Lokalne australijske vlasti planiraju da ubiju oko 10.000 kamila, jer se stanovništvo žali na žedne životinje koje upadaju u njihova naselja i očajnicki traže vodu.

 

Aboridžinski zvaničnici udaljenih predela severozapada Južne Australije odobrili su odstrel kamila koji bi trebalo da započne sutra i traje pet dana, prenosi hrvatski Index.

Lokalna uprava Anangu Pitjantjatjara Jankunytjatjara (APY) napisala je u dopisu koji je objavljen na Fejsbuku da "izuzetno velike grupe kamila i drugih divljači pri potrazi za vodom uznemiruju udaljene aboridžinske zajednice".

 

"Zbog trenutnih vrlo suvih vremenskih prilika, velike skupine kamila prete zajednicama i infrastrukturi te je potrebna njihova kontrola", objašnjava se u dopisu. Portal Seven Njuz izvestio je da će tokom tog lova možda stradati i 10.000 kamila.

Kao i u većem delu zemlje, u Južnoj Australiji već nedeljama traju ekstremno visoke temperature. Iako ta australijska savezna država nije toliko teško pogođena požarima kao susedni Novi Južni Vels u njoj je tokom vatrenih stihija uginulo mnoštvo divljih životinja, piše CNN.

 

Marita Bejker, clanica odbora APY-a, rekla je za australijske novine da su njenu zajednicu preplavile životinje u potrazi za vodom.

"Zaglavili smo u vrućim, smrdljivim i neugodnim uslovima, jer kamile ulaze u naša naselja, ruše ograde, prolaze oko kuća i pokušavaju doći do vode putem klima uređaja", kazala je Bejker.

Procenjuje se da u Australiji ima više od milion kamila i da njihova populacija poslednjih godina naglo raste.

Sadržaj preuzet sa sajta:www.blic.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano