U Banjaluci počela masovna dezinfekcija

U Banjaluci je danas počela akcija masovne dezinfekcije stambenih zgrada, svih javnih površina, ustanova, dječijih igrališta, vrtića i domova za starija lica, na osnovu naredbe komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Igora Radojičića.

Akciju provodi banjalučki Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Šef Odsjeka Mladen Ćućun rekao je Srni da je ova aktivnost jutros počela u naselju Borik, te da je do 10.00 časova dezinfekcija obavljena u potpunosti u više od 70 zajednica etažnih vlasnika.

"Naredbom je obuhvaćena dezinfekcija svih zajednica etažnih vlasnika na teritoriji grada Banjaluka, životni prostor oko samih zajednica, sve javne gradske površine, parkovi, dječija igrališta", rekao je Ćućun.

Istovremeno, kaže Ćućun, jutros je počela i dezinfekcija svih saobraćajnih površina, kako u urbanom dijelu grada, tako i u prigradskim naseljima.

"Odsjek za poslove civilne zaštite sa svojim tehničkim sredstvima vrši dezinfekciju svih saobraćajnih površina, sa ovom aktivnosti počeli smo jutros i završeni su naselja Priječani, Česma, Krčmarice i u toku dezinfekcija saobraćajnih površina u naselju Lazarevo", naveo je Ćućun.

On je rekao da se procjenjuje da će sa raspoloživim ekipama ovaj posao biti završen u roku od 10 dana.

Ćućun je rekao da od sutra kreće dezinfekcija vrtića i domova za stara lica, objekata mjesnih zajednica i Gradske uprave i drugih gradskih preduzeća.

"Procjenjujemo da ukupno na teritoriji grada Banjaluka imamo oko 1.600 zajednica etažnih vlasnika, oko 200.000 kvadratnih metara otvorenih javnih površina i oko 120.000 kvadrata unutrašnjeg prostora", zaključio je Ćućun.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: