U Čapljini promovisan Stih iz školske klupe

U Čapljini je održana promocija zbirke pjesama "Stih iz školske klupe" autorice Ranie Šuta. Tim povodom u Čapljini su se okupilii stanovnici ovog grada sa željom da pruže podršku njenom radu i uživaju u recitalima koje je autorica kazivala uz muzičku pratnju Ajle Šejtanić. 

 

O djelu autorice Ranie Šuta  govorili su profesori Karadžoz-begove medrese Mostar  mr. Aldin Boškailo, mr. Harun Macić i Meadin Mrndžić. 

 

Zbirka pjesama "Stih iz školske klupe" posebna je po tome što je njena autorica Rania Šuta učenica  osnovne škole, a govoreći o tom uspjehu mr. Harun Macić istakao je: "U dosadašnjoj  historiji bosanskohercegovačke književnosti nije  zabilježeno da je autorica zbirke poezije učenica  osnovne škole i to je razlog više da zajednica u kojoj Rania živi bude ponosna na nju."

 

"Nadam se da će večerašnja promocija biti motiv i drugima da krenu sličnim putem jer pisana riječ nam je potrebna i vrlo značajna" govori mr. Aldin Boškailo. "Odlike ovog djela su didaktičnost, empatija, dječija razigranost i ono predstavlja odraz autoričine mladosti" nastavlja  Boškailo. 

 

Rania Šuta učenica je šestog razreda osnovne škole u Čapljini, a njen rad podržali su nastavnici pomenute škole.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor:

Ime mi je Muamer Zukanović Rođen sam 04.08.1996. godine u Mostaru gdje sam 2015. godine završio Karađoz-begovu medresu, a odmah zatim upisao komunikologiju na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Bio sam angažovan na poslovima vezanim za odnose s javnošću Islamske zajednice Čapljina, a moji zadaci i obaveze odnose se na održavanje društvenih mreža i web stranice pomenute institucije. Imam iskustvo radijskog dopisnika za online radio "Divan" - radio Islamske zajednice Mostar,, a obavljam i poslove PR managera bokserskog kluba "Mostar" iz Mostara. Također bio sam angažovan kao PR manager u Udruženju građana Eco Fututa Počitelj. U svrhu vannastavnih aktivnosti pohađao sam ljetnu školu o znaćaju NATO-a za Bosnu I Hercegovinu, seminar “Etos rodne ravnopravnosti u nastavi a participirao sam i na seminaru o medijskoj pismenosti čiji organizator je misija oscee-a.