"U ĆOŠAK, OKRENI SE PREMA ZIDU I ĆUTI DO SMENE": Đukanović nastavlja da podiže tenziju u Crnoj Gori

PREDSEDNIK Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nastavlja da usijava političku atmosferu u državi.

У ЋОШАК, ОКРЕНИ СЕ ПРЕМА ЗИДУ И ЋУТИ ДО СМЕНЕ: Ђукановић наставља да подиже тензију у Црној Гори

Foto: V. K./Tanjug/DPS/Služba za odnose sa javnošću/Ilustracija

 

Na predizbornoj konvenciji svoje stranke u Mojkovcu u četvrtak veče kazao je da je Vlada svojim delovanjem dovela u pitanje put Crne Gore prema Evropi i da tome svedoči i Izveštaj Evropske komisije.

- Taj izveštaj Evropske komisije se ne može pročitati drugačije do ovako kako učiteljica reaguje na neposlušnog đaka u prvom razredu osnovne - u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti, do smene, kazao je Đukanović, ustvrdivši da je aktuelna Vlada umesto da služi svojoj, služila drugoj državi.

- Ona je služila velikosrpskim interesima u Crnoj Gori. To je Vlada koja umesto da služi Evropskoj uniji i NATO-u, ona je služila geopolitičkim interesima Rusije. Umesto da služi multietničkoj i multiverskoj Crnoj Gori i da demonstrira to pažnjom prema svakoj verskoj zajednici podjednako, ona je zapravo služila interesima samo jedne verske zajednice u Crnoj Gori, urušavajući multinacionalnu, multiversku i multikulturnu harmoniju Crne Gore, kao najveću vrednost savremene Crne Gore - nastavio je Đukanović da, ovog puta iz Mojkovca, podiže tenzije u Crnoj Gori, osokoljen nemuštim odnosom te iste Vlade prema njemu i njegovim sledbenicima koji su 30 godina vladali Crnom Gorom.

izvor: novosti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano