U Crnoj Gori kao da je rat! Ovako nije bilo nikada, ljudi u očaju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Turistički radnici, vlasnici ugostiteljskih objekata su očajni.

Turistički radnici na crnogorskom primorju očajni zbog tekuće sezone.

– Ovako nije bilo ni kad je bio zemljotres, rat. Stolice u kafićima prazne, u jednom hotelu zauzete tri sobe. Najgora turistička godina ikada u Crnoj Gori.

 

Ovako turistički radnici opisuju trenutno stanje na crnogorskom primorju. Iako je leto u zamahu, u turističkim centrima vrlo malo gostiju, gotovo da mogu da se prebroje na prste jedne ruke. Osim domaćih gostiju, onih iz unutrašnjosti Crne Gore, u hotelima, na plažama – pustinja.

Nesumnjivo je da je turizam privredna grana koja je najviše pretprela i trpi posledice pandemije korona virusa. Predsezona nije ni postojala, a početak letnje sezone je takav da nema izgleda da će se nešto značajnije popraviti. Čak i da se ovog sekunda otvore granice sa Srbijom, odakle dolazi najviše gostiju, teško da bi sezona mogla da bude iole spasena.

A naznaka otvaranja granica nema i vrlo je verovatno da neće biti otvorene bar još 10-15 dana, možda i kasnije. Gotovo cela srpska estrada voli da letuje i bude viđena u Crnoj Gori. Ove godine toga nema. U najboljem slučaju, ostaće avgust, ako se do tada nešto bitnije ne promeni.

Turistički radnici, vlasnici ugostiteljskih objekata su očajni. U ovo vreme, sezona bi se ranijih godina već zahuktala. A danas…

U Starom Baru je od 60 ugostiteljskih objekata otvorenosamo deset, ali i u otvorenim kafanama i restoranima stolice su prazne. Po koji meštanin ispija kafu, ali to je daleko od očekivanog. Ugostitelji tvrde da za sada posluju u minusu i da se “neće izvući” ove godine, piše podgorički dnevni list.

IZVOR: ALO 

FOTO: RINA

Crna Gora

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano