U Japanu se koriste roboti u hotelima gdje se nalaze zaraženi korona virusom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Japanske vlasti su odnedavno počele da koriste robote u hotelima u kojima se nalaze zaraženi korona virusom sa blagim simptomima, u okviru plana oslobadjanja kreveta u preopterećenim bolnicama.

U japanu se koriste roboti crni bombarder

Na radnom mjestu po prvi put se predstavio čovjekoliki robot Peper koji je pozdravio guvernerku Tokija Juriko Koike kada je ušla u hotel.

Peper takođe nosi hiruršku masku, podsjeća pacijente da redovno mjere temperaturu tijela i daje im savjete da se što više odmaraju.

U hotelima naravno ima i doktora i medicinskih sestara, a pacijenti imaju pristup svojim računarima i tabletima i putem aplikacija bilježe svoju temperaturu i simptome.

Takodje, drugi roboti, nečovjekoliki, su zaduženi za čišćenje hotela nalaziće se u lobijima hotela gdje će pacijenti dolaziti po svoje obroke, u cilju smanjenja rizika od infekcije.

Za pacijente koji imaju blage simptome korona virusa, vlasti Tokija su iznajmile pet hotela u kojima se nalazi do 2800 soba.

Korona virusom u Japanu zaraženo je 14.000 osoba od kojih su umrle 432.

Premijer Japana Šinzo Abe izjavio je da će vanredno stanje koje je trebalo da se završi ove sedmice biti produženo na još mjesec dana.

Abe je naveo i to da je zdravstveni sistem Japana pod velikim pritiskom.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano