DA LI ĆE SE NASTAVITI MILOV "GUBITNIČKI NIZ": U nedelju lokalni izbori u Herceg Novom, izborna tišina od ponoći

U Herceg Novom u ponoć počinje izborna tišina uoči lokalnih izbora koji će u tom gradu biti održani u nedelju, 9. maja, i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u 20 sati.

Građani će birati između pet koalicija i jednog građanskog pokreta: Izborna lista "Novska lista - Naš grad, naš brod", "Evropski tim za Herceg Novi", čija je okosnica DPS, "Pravi Novi, sloboda je u našim rukama".

Pod rednim brojem četiri je koalicija "Za budućnost Herceg Novog i Boke", okupljena oko Demokratskog fronta, sledi "Stevan Katić - Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" i koalicija "Dr Dritan Abazović - Crno na bijelo - Može bokeški".

Novi lokalni parlament imaće 35, umesto 34 odbornika koliko je bilo do ovih izbora.

Pravo glasa na izborima, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ima 25.590 birača.

Na izborima u Herceg Novom 2017. godine najviše mandata osvojili su Demokratska Crna Gora - devet i Demokratski front - četiri, dok je DPS Mila Ðukanovića, iako je pojedinačno osvojio najviše mandata, 12, izgubila vlast u tom gradu.

Nakon poraza DPS-a na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, a nakon toga i u Nikšiću, prema pisanju dela podgoričkih medija, novski izbori su odlična prilika za nastavak "gubitničkog niza" partije predsednika Mila Ðukanovića.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: