U njima se krije lek

Iako mnoga naučna istraživanja ne podržavaju upotrebu prirodnih lekova, ovo je ipak najstarija metoda za lečenje. Mnogo je biljaka i namirnica u našoj svakodnevnoj upotrebi, a nismo ni svesni njihovog lekovitog dejstva. Svaka kultura i podneblje imaju svoje prirodne lekove, kojima najčešće pribegavaju. Ove namirnice svakodnevno koristimo, a pomažu kod mnogih bolesti.

 

 

Photo / Google

1. Beli luk

Kada spomenete prehladu i grip, naši stari će vam prvo preporučiti ovaj "prirodni antibiotik", što i jeste tako . Beli luk je i dobar antioksidans, smanjuje nadimanje, leči gljivične infekcije kao i Lambriju (parazitna bolest creva). 

Možda zvuči čudno, ali beli luk otklanja umor, uznemirenost, napetost i popravlja raspoloženje, a sve to zahvaljujući Selenu koji se u njemu nalazi. 

 

2. Đumbir

Ova lekovita biljka potiče iz Azije, a u svakodnevnoj upotrebi se koristi njen koren. 

Čaj od korena đumbira jako je delotvoran kod problema sa mučninama, a moguga koristiti i trudnice. Na osnovu nekih istraživanja, ova biljka ima antikancerogeno dejstvo, može sprečiti prelazak iz benignog u maligno stanje tumora. 

Šoljica čaja od đumbira pomoći će vam u otklanjanju hroničnog umora, takođe poboljšava cirkulaciju, sprečava pojavu tromba, ali i dobar je afrodizijak, povećava libido, odnosno seksualnu želju. 

 

 

3. Med

Primena meda i pčelinjih proizvoda je sve češća u prirodnoj medicini, a naučna oblast koja ispituje primenu meda u terapijske svrhe naziva se Apiterapija. 

Med je tradicionalan lek kada su u pitanju kašalj i upala grla. Ova namirnica takođe pomaže kod problema sa cirkulacijom, a ima i antibakterijsko, antiseptično i antimikotično dejstvo. 

 

Ove tri namirnice u različitim kombinacijama pomažu u preventivi i lečenju kancera. 

Šta vi mislite o tome?

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: