U prvi plan “gurnuli” Rezoluciju o Srebrenici, da bi se zaboravio Temeljni ugovor sa SPC!

Ne smiruju se strasti u Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore.

Sa jedne strane, DPS, Demokrate i URA svakodnevno zdušno “brane” obraz Crne Gore i donešenu Rezoluciju o genocidu, pritom napadajući zvanični Beograd, dok ostatak parlamentarne većine tvrdi da je tim činom iznevjeren i još jednom žigosan srpski koji je podnio najveću žrtvu pri obaranju prethodnog režima.

Dok traju rasprave o Sreberinici, koja ne predstavlja unutrašnje pitanje Crne Gore, niko više ne spominje potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade i SPC-a.

To prosto navodi na zaključak da iste one snage, koje su premijeru Zdravku Krivokapiću zabranile da u Beogradu potpiše već dogovoreni Temeljni ugovor, stoje iza “guranja” priče o Srebrenici i usvajanja Rezolucije o genocidu.

Tu tvrdnju pokrepljuje i činjenica da su sve političke grupacije koje su se protivile potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC-om u Beogradu glasale za Rezoluciju o genocidu o Srebrenici, naravno po direktivi Ambasada.

Oni su na taj način prosto gurnuli u drugi plan potpisivanje Temeljnog ugovora i sva dešavanja kojima smo bili svjedoci poslednjih mjeseci po tom pitanju i koji su naišli na neodobravanje javnosti koja je očekivala da će se tim svečanim činom konačno stati na kraj diskrriminaciji SPC u Crnoj Gori.

Svakako da najveću korist od ove situacije i previranja unutar parlamentarne većine zbog Srebrenice ima premijer Zdravko Krivokapić koji  uveliko”čisti” svoju Vladu od Srba koji su mu spočitavali da je iznevjerio vjerni narod i Crkvu odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor.

Jedno je sigurno, dok god se bude pričalo o Srebrenici i napadao zvanični Beograd, Krivokapićevi razlozi za nepotpisivanje Temeljno ugovora će se množiti iz časa u čas.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: