U Rogatici privredni subjekti ostvarili više od 120 miliona maraka prihoda

Privredni subjekti na području opštine Rogatica, njih 61, ostvarili su prošle godine ukupan prihod od 120.496.397 KM, što je za 8,30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u informaciji o poslovanju privrede za 2020. godinu koju je danas usvojila Skupština opštine Rogatica.

U informaciji se navodi da su ukupno ostvareni prihodi veći za 8.209.293 KM od ostvarenih rashoda, te da je u konačnom finansijskom rezultatu dobitak iskazan kod 40 privrednih subjekata.

Odbornici su usvojili i odluku o Planu rada upravljača puteva za 2021. godinu, te imenovali Savjet za praćenje izrade izmjena i dopuna dijela Urbanističkog plana ove opštine, kao naselja gradskog karaktera.

Imenovan je i Savjet za praćenje izrade regulacionog plana “Novo naselje” u užem urbanom području opštine, koji podrazumijeva provođenje svih organizacionih i stručnih priprema neophodnih za njegovo donošenje i usvajanje.

Usvojena je i informacija o realizaciji projekta sanacije i rekonstrukcije objekata na području ove opštine za prošlu godinu, a riječ je o programu dodjele građevinskog materijala za povratnike u Republiku Srpsku, koje je finansiralo federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

SRNA

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: