U Rogatici privredni subjekti ostvarili više od 120 miliona maraka prihoda
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Privredni subjekti na području opštine Rogatica, njih 61, ostvarili su prošle godine ukupan prihod od 120.496.397 KM, što je za 8,30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u informaciji o poslovanju privrede za 2020. godinu koju je danas usvojila Skupština opštine Rogatica.

U informaciji se navodi da su ukupno ostvareni prihodi veći za 8.209.293 KM od ostvarenih rashoda, te da je u konačnom finansijskom rezultatu dobitak iskazan kod 40 privrednih subjekata.

Odbornici su usvojili i odluku o Planu rada upravljača puteva za 2021. godinu, te imenovali Savjet za praćenje izrade izmjena i dopuna dijela Urbanističkog plana ove opštine, kao naselja gradskog karaktera.

Imenovan je i Savjet za praćenje izrade regulacionog plana “Novo naselje” u užem urbanom području opštine, koji podrazumijeva provođenje svih organizacionih i stručnih priprema neophodnih za njegovo donošenje i usvajanje.

Usvojena je i informacija o realizaciji projekta sanacije i rekonstrukcije objekata na području ove opštine za prošlu godinu, a riječ je o programu dodjele građevinskog materijala za povratnike u Republiku Srpsku, koje je finansiralo federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

SRNA

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano