У Српској 21 нови случај, укупно 1.628; Опорављено 1.135 особа
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 322 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 21 особe у Републици Српској.

Ради се о 12 мушких и девет женских особа, од којих су шест млађе, 11 средње и четири особе старије животне доби, саопштено је из Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта четири особе су из Костајнице, три из Модриче, по двије из Добоја, Градишке, Котор Вароша, Бањалуке и Челинца и по једна из Приједора, Козарске Дубице, Бијељине и Требиња.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.628 случајевa вируса корона, а преминулoје укупно 119 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.135 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 31.784 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 68, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 22, а у општим болницама 46.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 97.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.233 особa, а надзор је завршен код 35.276особа. 

Вирус корона (Илустрација РТРС) -

ИЗВОР: РТРС

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.