U TELU PRONAĐENO 12 PROJEKTILA, PORODICA SUMNJA U ISTINITOST PRIČE: Novi detalji ubistva u lovu kod Gadžinog Hana
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nisu bili u svađi, ali šta se desilo da ga upuca u nogu i to dva puta, to nam nije jasno i čekamo da organi to utvrde. Do tada nemamo šta da kažemo, osim da žalimo nad sudbinom našeg P. M.

Skrhkani od bola i tuge, ovo su rekli rođaci okupljeni ispred kuće P. M. (53) koji je u nedelju ujutru stradao u lovu kada ga je drugi lovac M. Č. iz Donjeg Dušnika, iz zasad neutvrđenih razloga, upucao u nogu. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i danas će biti priveden u Više tužilaštvo u Nišu na saslušanje.

 

Prema prvim informacijama, M. Č. je P. M. pogodio u arteriju, nakon čega je ovaj iskrvario nasmrt. Plačući nad slikom svoga oca, njegova ćerka, inače student iz Niša, odmahuje glavom i govori da nema snage ni volje da razgovara.

 

P. M. je u nedelju, u zoru, krenuo u lov na divlje svinje sa grupom lovaca u ataru sela Kaletinac, gde se nalazila još jedna grupa lovaca u kojoj je bio M. Č.. Čuvši šuškanje u žbunu i lavež pasa koji je ukazivao da je lovina na vidiku, Miroslav je, kako se pretpostavlja, opalio kobni hitac, ne znajući da se u tom pravcu nalazi P. M. Kada je začuo jauk, utrčao je u šumu i na svoju veliku žalost, ugledao školskog druga, koji je obilno krvario iz noge.

 

Lovci su odmah pokušali da ukažu pomoć. Vezali su mu nogu, ali je Predrag iskrvario u vozilu saniteta do Doma zdravlja u Donjem Dušniku, gde su lekari bezuspešno pokušavali da ga reanimiraju.

 

Iako je imao zaštitini prsluk za lov i poštovao sve propise, metak ga je pogodilo u preponu i povredio arteriju.

 Ovo je letnji lov, zelenilo je veliko, lovci su obeleženi svojim prslucima. Potrebna je velika pažnja, naročito kada je vegetacija bujna. Propisi se uvek poštuju, međutim dese se greške - kaže lovac iz ovog kraja.

 

Milan Bogdanović, upravnik lovišta Zaplanje, na čijem je području došlo do tragedije, kaže da je siguran da su lovci imali zaštitnu opremu, ali da to Predragu nije spaslo život.

 

- Obojicu poznajem, članovi su našeg udruženja više od dvadeset godina. Išli su u lov na divlju svinju, na nju se puca municijom velikog kalibra, pa su nesreće izazvane njenom upotrebom često kobne - rekao je Bogdanović.

 

Rodbina ubijenog P.M. pita se da li je kvalifikacija krivičnog dela ubistvo iz nehata relevantna, s obzirom na to da je  upucan dva puta.

 

- Mediji su pisali o nesrećnom slučaju i ubistvu iz nehata. Kako može da bude ubistvo iz nehata sa dva hica? Pa kada je prvi put opalio, čuo je jecaj i zapomaganje ranjenog. Zašto je onda pucao još jednom. I da li to može da bude iz nehata, kada je on sasuo dva metka. U telu P. M. nađeno je 12 projektila. Razbijeni su mu krvni sudovi na butini i čovek je iskrvario - rekao je jedan od njegovih rođaka.

izvor:srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano