U umerenim količinama odlična je za čovekovo zdravlje: Ovo su sve dobre strane SLANINE

Najnovija istraživanja pokazuju da je slanina, ukoliko se konzumira u umerenim količinama, odlična za čovekovo zdravlje, ali i za održavanje linije

Ta istraživanja pobila su stavove da je mast najveći čovekov neprijatelj. Pre nego što navalite na ovu preukusnu namirnicu, pročitajte zbog čega je ona još dobra.

Mast nije čovekov najveći neprijatelj

Ova namirnica ne sadrži ugljene hidrate, već samo masti. Kako istraživanja pokazuju, nisu masti te koje izazivaju gojaznost, već ugljeni hidrati. Ishrana sa niskim procentom ugljenih hidrata preporučuje se za održavanje telesne težine. Često se ističe pogrešna činjenica, a to je da ugljeni hidrati imaju najveću energetsku vrednost. Istina je da telo energijom opskrbljuju masti.

Bogata je vitaminima!

Vitamini u slanini
Slanina je puna B vitamina, koji su od vitalnog značaja za naš imunološki sistem i zdravlje. Ona sadrži 65% preporučenog dnevnog unosa tiamina (vitamina B1), 47% niacina (vitamina B3), 38% vitamina B12 i 36% cinka

Obiluje proteinima

Protein je ključni element u zdravoj ishrani, a na sreću, slanina je bogata proteinima! Protein je ključni sastojak za održavanje visokog nivoa energije u organizmu, ali i za jačanje kose, noktiju i kože.

Ukoliko do sada nismo uspeli da vas ubedimo da je slanina dobra za vaše zdravlje, dajemo vam još nekoliko zanimljivih činjenica posle kojih joj sigurno nećete odoleti.

Jednostavna je za pripremu

Idealna je za one koji ne vole često da spremaju hranu, a još manje da satima pripremaju obrok. Ako volite da jedete prženu slaninu, možete je ispeći čak i u mikrotalasnoj pećnici, ali nećete pogrešiti ako samo narežete dimljenu slaninu bez prženja.

Ne mora slanina biti samo od svinjskog mesa

Kombinacija slanog i slatkog
Iako slanina sadrži slano i slatko, odnosno dva ukusa koja su potpuno različita, u ovom slučaju oni se savršeno stapaju i čine tu namirnicu neodoljivom.
 
Verovali ili ne, postoji čak i pačija slanina!

Pruža osećaj sitosti

Sadrži visok nivo zasićenih masti, pa ćete duže osećati sitost nego ako budete jeli samo ugljene hidrate.

Kada spomenemo slaninu, prvo pomislimo na svinjsku. Međutim, šta je sa ljudima koji ne jedu svinjetinu? To nije nikakav problem. Nabavite ćureću slaninu. Taj delikates se, naime, može dobiti od bilo koje vrste životinja.

Izvor: magazin.novosti.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: