U znak sjećanja na MILIVOJA SAVIĆA MIŠU iz Vlasenice ("SAVA ŽIVI VEČNO")
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

SAVA ŽIVI VEČNO

670

Narednog vikenda  Foča će biti domaćin revijalnog fudbalskog susreta između Sutjeske i Vlasenice, a   koji će biti odigran u znak sećanja na Milivoja Miša Savića,  fudbalskog golmana koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 2007 godine u Foči.

Savić je svoju fudbalsku karijeru počeo u Vlasenici, a potom je prešao u redove Sutjeske i dao veliki doprinos plasmanu Fočaka u Prvu ligu Republike Srpske.

Nažalost, kada mu je predviđana sjajna karijera prekinut je jedan mladi život, a njegovim sportskim i fudbalskim prijateljima je ostala uspomena na divnog momka i  pravog profesionalnog sportistu. Iz tog razloga je u znak sećanja na Savu kako su ga zvali navijači i saigrači pokrenut Memorijalni turnir koji se u proteklom periodu održao osam puta, a domaćini su bili Vlasenica i Foča. Iz dobro poznatih razloga a prouzrokovanih Kovidom 19 , Memorijal nije organizovan od 2019 godine, pa su čelnici Sutjeske i Vlasenice došli na ideju da se po završetku jesenje polusezone odigra susret ova dva kluba i evociraju uspomene na Milivoja Miša Savića. Predsednik Sutjeske , Radenko Vasiljević ističe da Foča i Sutjeska  nisu  i nikad neće  zaboraviti Savu kao ni njegovi sugrađani i saigrači iz Vlasenice.

-Želimo da trajno sačuvamo lik i delo pre svega odličnog mladića koga su svi u Foči prihvatili i zavoleli, jer je plenio svim lepim manirima. Bio je odličan golman, skrenuo je pažnju na sebe i bio je  na putu da postane čuvar mreže nekog od većih klubova. Nažalost zla sudbina je bila brža i otela ga iz naručja života kada je trebao da dotakne zvezde. Utakmica između Savinih klubova Sutjeske i Vlasenice  će se odigrati u subotu 27. novembra sa početkom u 13 časova. Pre susreta naše delegacije će posetiti mesto nesreće gde je tragično nastradao Milivoje - Mišo Savić  i tom prilikom položiti cveće. Očekujemo i veliki broj gostiju, navijača i prijatelja koji će svojim prisustvom uveličati ovo sećanje, a verujemo u narednom periodu da ćemo zajedno sa prijateljima iz Vlasenice u skladu sa uslovima  nastaviti i sa organizacijom Memorijala „Milivoje -Mišo Savić „ - zaključio je Radenko Vasiljević, predsednik Sutjeske

IZVOR: SPORTdc.NET

foto: SPORTdc.NET

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano