Uhapšen poslanik Enver Bijedić

TUZLA - Poslanik u Predstavničko domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić uhapšen je jutros u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrđeno je federalnim medijima.

Naime, pripadnici SIPA od jutros provode opsežnu akciju po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a u njoj je dosad uhapšen Enver Bijedić.

Radi se o predmetu u kojem je prethodila višemjesečna istraga ovog Tužilaštva a odnosi se na nezakonitosti  prilikom namještanja višemilionskog tendera za firmu iz Gračanice za izvođenje  istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sklopu Rudnika soli Tuzla, prilikom čega su više šuta poništeni tenderi kako bi se pogodovalo ovoj firmi, što je okončano zaključivanjem ugovora sa ovom firmom koja nema ni ljudske ni materijalne resurse za izvođenje ovih radova.

Šest osoba je osumnjičeno da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelom primanje nagrade ili drugih oblika koristi radi trgovine uticajem, a u slučaju odgovornih lica iz Rudnika soli Tuzla i krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Više informacija o ovom događaju će biti poznato uskoro.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: