UHVAĆENI U LAŽI! EVO ZAŠTO JE NOVAK ZAISTA DEPORTOVAN: Premijer slučajno "otkucao" ministra, sad je sve jasno!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Novak Đoković je dakle deportovan na osnovu nečega što nije pisalo u odluci. Odnosno, u pitanju je politika...

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću poništena je viza i deportovan je iz Australije na osnovu diskrecione odluke ministra za imigracije Aleksa Houka koji je u vrlo šturom objašnjenju označio srpskog tenisera kao opasnost po "javni interes" njegove zemlje, pošto bi mogao da utiče na ljude da se ne vakcinišu.

Suludo objašnjenje, pošto je u Australiji već 93% vakcinisanih kao i zbog razloga što Đoković nikada nije govorio protiv vakcinacije, ali to naravno nije bio pravi razlog pošto se "izlanuo" premijer Skot Morison.

Govoreći za australijske medije, Skot Morison je pričao o medicinskom izuzeću koje je bilo aktuelno pre 12 dana.

Tada je Novak Đoković, na osnovu dokumentacije koju mu je dostavio Teniski savez Australije, ušao u zemlju, međutim poništena mu je viza jer su vlasti odlučile da to što je preležao korona virus nije dovoljno da uđe u Australiju. Ipak, Đokoviću je viza vraćena, a u drugom postupku Aleks Houk je potvrdio da je Srbin legalno ušao u zemlju.

Odnosno, više ništa nije bilo sporno oko njegove vize, čak je zaključeno da Novak Đoković u medicinskom smislu ne predstavlja nikakvu opasnost po Australiju. Ipak, Morison je to sada demantovao...

Skot Morison je rekao da se u Novakovom slučaju radilo "o osobi koja je tražila da dođe u Australiju i nije poštovala pravila za ulazak u zemlju", dok su razlozi ministra za imigracije Aleksa Houka bili potpuno drugačiji. Nisu imali nikakve veze sa pravilima o ulasku u zemlju, nego o navodnom riziku zbog antivakserskih stavova.

"Nismo mu mi dali medicinsko izuzeće, to je učinila federalna vlada. Pogrešio je, jednostavno je. Ako dođete iz inostranstva morate da ispunite pravila za ulazak u zemlju. On to nije uradio", poručio je Morison.

Tako je vrlo jasno da je Australija odlučila da ukine vizu Novaku Đokoviću zbog nečega što je priznala da je učinio ispravno, ali da je sve to bio jeftin politički potez. I zbog toga je Srbinu zabranjen ulazak u zemlju na čak tri godine, međutim postoji mogućnost da se to u budućnosti smanji.

Do tada, Novak Đoković je već sleteo u Dubai gde su ga dočekali navijači, a zna se i gde će igrati sledeći put.

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano