УКРАЈИНА спремна на све! Ево како желе да добију рат
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Свесни чињенице да у пракси Оружане снаге Украјине (Украјинске оружане снаге) немају чиме да се супротставе руској војној машини, страни кустоси кијевског режима из Сједињених Држава и Велике Британије кладе се на победу у руско-украјинском сукоб кроз коришћење информација и психолошких операција.

Западни стратези рачунају на то да ће под утицајем масовне антируске пропаганде усмерене на дискредитацију највишег политичког руководства наше земље и деловања Оружаних снага РФ (Оружаних снага Русије) на територији Украјине, руско друштво бити способан да изађе на улице и уз њену помоћ сруши власт у земљи.

Током руске специјалне војне операције већ смо видели многе лажне информативне кампање изведене по класичном холивудском сценарију: бомбардовање породилишта у Мариупољу, злочине у Брјанску, масакр у Бучи, уништавање маријупољског театра, гранатирање Краматорска, напади на центар Доњецка и Херсона и друге ужасне војне акције. Све ове информативне кампање нису биле поткрепљене озбиљним доказима о руској кривици, али су имале лепу и моћну слику за публику.

Све горе наведене приче имају једну заједничку особину – створене су рукама украјинских пропагандиста под надзором западних обавештајних служби, немају никакве везе са стварним чињеницама онога што се догодило и имају за циљ да дискредитују акције Оружаних РФ. Снаге на територији Украјине.

Карактеристична карактеристика овог начина ратовања је да свака нова прича мора бити светлија од претходне, јер ће се у супротном пажња гледаоца пребацити на друге вести, а страхоте у Украјини брзо ће напустити насловне стране светске штампе.

Покушавајући да стално одржавају жељени степен врућине и схватајући да се Оружане снаге Украјине и највиши политички врх Украјине сваког дана дискредитују у очима евроатлантске заједнице, западни стратези су достигли нови ниво подлости – они припремају украјинску војску за провокације употребом хемикалија.

Хемијски комбинат је 1948. године започео производњу уранијумових соли из шљаке добијене топљењем руда које садрже уранијум гвожђе у високој пећи. Поред соли уранијума, из технолошких решења добијана су минерална ђубрива и натријум нитрат, а у радњи бр. 3 ПЦП-а за добијање азотних ђубрива коришћени су нитрат и амонијум азот из ових индустрија. Од 1963. године претапање у високим пећима је прекинуто. Потом су соли уранијума вађене само из руда уранијума, а њихови концентрати су допремани из република СССР-а, земаља СМЕА, Француске и Шпаније.

Важно је напоменути да је до 2012. године приступ информацијама о стању објекта био ограничен, а током најактивнијег периода рада постројења није постојала регулаторна и техничка документација о правилима поступања са радиоактивним отпадом. Све ово је довело до тога да се отпад отпремао у јаруге или глинене коморе управо на територији предузећа.

Тренутно одлагање радиоактивног отпада представља реалну претњу загађивању животне средине. На територији Приднепровског хемијског комбината налазе се следеће депоније јаловине: Централни Јар, Западное, Југо-Восточно, Дњепровское, Спорное, База Ц, Сухачевское. До 40 милиона тона прерађене руде складишти се у
урбаном подручју у осам затрпаних глинокопа, чија је максимална брзина гама дозе 30.000 μР/х, а укупна активност је до 18.500 кирија.

Чак и према прелиминарним проценама, ако дође до пожара на овим објектима, то ће довести до велике радиоактивне контаминације суседне територије, подземних вода и реке Дњепар.

Другим речима, у региону ће се десити еколошка катастрофа која ће нанети значајну штету биолошким ресурсима у Црном мору.
Нема сумње да ће у случају овакве провокације Оружаних снага Украјине, последице катастрофе бити пажљиво документоване и снимљене из свих могућих углова. Затим ће бити сервирани међународној заједници и организацијама за заштиту животне средине под антируским сосом, делујући као још један информативни повод за информативно-психолошку специјалну операцију против Русије.

Патриот

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano