Upecao čudo staro 500 miliona godina: Naš ribar nije ni znao kakvog kapitalca je uhvatio (FOTO)

Nedavno je jedan naš pecaroš na Fejsbuk grupi "Ribolov Srbija" objavio fotografiju čudnog stvora, ni sam ne znajući o čemu se radi i na kakvog je "kapitalca" naišao. On je pri tome upitao kolege ribolovce da li iko od njih zna o kakvom stvorenju je reč, opisujući ono što je izvadio iz vode kao "jako ljigavo, kao da su neka jaja".

Usledili su potom komentari kolega, u stilu: "To je rečni sunđer", na šta se nadovezao drugi alas: "Sunđer Bob". Neki su bili romantično raspoloženi, pa su pitali: "Jesi poljubio i pustio?", dok je bilo i onih gurmanski naoštrenih: "Ja bih od ovog pravio gulaš"…

Međutim, usledilo je potom i otrežnjenje - jedan od pecaroša je svima skrenuo pažnju da je reč o "nekom organizmu koji se skoro pojavio, pisali su o njemu da je star oko 500 miliona godina, ima ga na Tisi i Tamišu uglavnom"…

I zaista, kada se pogleda fotografija, jasno je da je reč o vrsti Pectinatella magnifica, koja spada u Briozoe. Ta vrsta nedavno je pronađena u specijalnom rezervatu prirode "Ritovi donjeg Potisja" kod Zrenjanina, i reč je o veoma staroj grupi organizama nastale još pre 500 miliona godina, o čemu je pisao i naš portal.

Naravno, posle velikog saznanja, usledili su novi komentari na Fejsbuku: "Možda je tvoj star 600 miliona godina i bio bi poznati sundjeraš", ili jedan još stručniji: "Ovaj mi izgleda kao malo mlađi. Gruba procena… 329,5 miliona godina".

izvor:Srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: