Ustavni sud BiH utvrdio da su Davoru Dragičeviću POVRIJEĐENA LJUDSKA PRAVA i slobode

Ustavni sud BiH utvrdio je da su Davoru Dragičeviću, ocu stradalog mladića Davida Dragičevića, povrijeđena ljudska prava i osnovne slobode.

Ustavni sud ističe da je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebalo 100 dana da definiše krivično djelo te da je istraga i nakon tri godine još u toku.

– Ustavni sud zaključio da u okolnostima konkretnog slučaja postoji povreda apelantovog prava iz člana II/3.a) Ustava Bosne i Hercegovine i člana 2. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda (Evropska konvencija) kada je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebalo 100 dana da “definiše” krivično djelo u odnosu na koje postoje osnovi sumnje i da donese formalnu naredbu o provođenju istrage, te je istraga i nakon tri godine od događaja još uvijek u toku – navodi se u izvještaju nakon današnje sjednice Velikog vijeća, prenosi Klix.

Sve odluke usvojene na sjednici biće dostavljene apelantima u roku od mjesec i objavljene u što kraćem roku na internet stranici Ustavnog suda BiH.

Podsjetimo, Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, još 15. marta 2019. godine, Ustavnom sudu BiH predao je apelaciju Davora Dragičevića.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: