USVOJEN NOVI ZAKON - 5000 DINARA ZA NENOŠENJE MASKE

Za sprovođenje pomenutog zakona, pored sanitarne, biće nadležni i komunalna inspekcija i milicija, a oni će voditi računa da li se mera pridržavaju fizička i pravna lica.

 

Kako se navodi, kazne za nenošenje maski u zatvorenom prostoru, poput javnog prevoza, i nepoštovanje fizičke distance će i dalje iznositi 5 hiljada dinara za fizička, odnosno 50 do 300 hiljada dinara za pravna lica. Usvojenim zakonom smatra se da će primena mera biti brža.

 

Zakon je usvojen sa 189 glasova za, jedan poslanik je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan.

 

Pored jasnijeg određenja nadležnosti komunalne milicije i inspekcije, pomenuti zakon ima i odredbu koja se odnosi na karantin i kućnu izolaciju. Očekuje se da primena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti počne za osam dana od datuma usvajanja.

 

Poslanici Skupštine Srbije započeli su treću sednicu drugog redovnog zasedanja na kojoj će po hitnom postupku razmatrati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 

Ovim izmenama predviđeno je da će komunalni milicajci i gradski komunalni inspektori moći da izriču kazne na licu mesta zbog nenošenja maske ili nepoštovanja fizičke distance na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

 

Izvor : luftika.rs

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: