UŽAS U PANČEVU - Preminuo ispred kovid ambulante, nadležni ga prekrili čaršavom i ostavili na istom mestu više sati
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Z. Ž. (63) u invalidskim kolicima preminuo je juče ispred kovid ambulante u Pančevu, a nadležni su ga pokrili belim čaršavom i ostavili na istom mestu nekoliko sati.

Kako portal 013info.rs piše, prema svedočenju Đure Vlajića koji je i napravio snimke, ovaj muškarac u kolicima još oko 14:30 časova na ulici ispred kovid ambulante, a već nešto posle 16 časova na istom mestu bio je prekriven belim čaršavom. 

 

"I dalje sam u šoku. Neljudski je. Čovek je kada sam prvi put prolazio bio u teškom stanju i očigledno na ulici u tesnoj hladovini ispred kovid ambulante čekao je na svoj red da mu se ukaže pomoć. Sa nekom maskom na licu. Kada sam drugi put prošao, oko sat i po vremena kasnije bio je na istom mestu. Ali sada na suncu, preminuo. Isto u kolicima samo glave prekrivene belim čaršavom", priča za pančevački portal Vlajić, autor snimaka i radnik Sekretarijata za inspekcijske poslove gradske uprave Pančevo.

 

Vlajić kaže da je crveni kombi koji se nalazio u blizini preminulog čoveka bio jasno obeležen da pripada Domu za lica ometena u razvoj "Srce u jabuci".

 

"Rekao sam tim ljudima koji su se pojavili u skafanderima da su čoveka u takvom stanju držali na suncu, samo koliko sam ja video i snimio, od 14:37h. Kada su mi rekli da je preminuo pitao sam a što ga ne sklone, što ga drže na suncu i letnjih 35 stepeni na ulici. Samo su mi odgovorili kako čekaju inspekciju i da dođe na lice mesta. Pa kakva inspekcija, ako smo ljudi moramo da brinemo o ljudima, i o preminulom i o ljudima koji prolaze ulicom", priča Vlajić.

 

Kako piše 013info, kovid ambulanta već nekoliko meseci radi u staroj zgradi u Zmaj Jovinoj, a odnedavno je ponovo otvorena 24 sata. Pacijenti čekaju u omanjem dvorištu, uz nekadašnje garaže Hitne pomoći, bez obzira na vremenske (ne)prilike.

 

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je da je osoba koja je preminula u sredu, 23. jula u popodnevnim časovima ispred kovid ambulante Doma zdravlja Pančevo, Z. Ž rođen 1957. godine sa poslednjim prebivalištem u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci".

 

Kako je za 013info rečeno u tužilaštvu on je preminuo ispred kovid ambulante nakon transporta iz Doma čiji je korisnik bio.

 

Tužilaštvo nastavlja da postupa po ovom slučaju.

 

Autor: 013info.rs

Pancevo-preminuo ispred kovid ambulante-hronika-crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano