Uznemirujući detalji: "Imala sam 15 godina kada mi se očuh uvukao u krevet"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U
Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u intervjuu za Jutarnji list otkrila je detalje koji nisu bili poznati javnosti. Neki od detalja su uznemirujući. Kosor je govorila i pokušaju očuha da je seksualno zlostavlja.

Povod za intervju bila je njena nova knjiga nazvana "Premijerka". Upravo u navedenom djelu Kosor je opisala ove uznemirujuće detalje. Prisjetila se trenutaka kada ju je otac napustio, kada je otac, a zatim i očuh zlostavljao njenu majku i kada je očuh pokušao nju da seksualno zlostavlja.

"Majku je nemilice, nadajući se i potajno, mlatio u sobi, a majka je to skrivala od svoje majke, ali ništa novo u selu Lipiku! Jer, i baku je tukao njen muž", napisala je Kosor, prenosi Klix.ba.

Prema njenim riječima, očuha je zvala "tatom jer je bila dobra ćerka", ali nije dozvolila da bude žrtva seksualnog zlostavljanja.

U intervjuu za Jutarnji list je ispričala kako je slala pisma ocu bez kojeg je odrasla.

"Napisala sam da sam u tom trenutku "odrasla i ostarila". Mog se oca u kući nije spominjalo. Do sedme godine živjela sam samo s bakom i njenim bratom, a poslije je mama, kao učiteljica, uspjela dobiti premještaj i doći kući u Lipiku. Očevo se ime pojavilo u kući samo jednom, to nisam u knjizi spomenula, kad je mama na sudu pokušala ishoditi alimentaciju. Otac je došao s dva advokata braniti se od vlastitog djeteta. Mama je odustala", izjavila je Kosor.

Kako je kazala, nikada nije prestala da vjeruje da će se njen otac pojaviti.

Smatra da se o porodičnom nasilju treba govoriti i zato se odlučila da te detalje objavi u knjizi. Osim toga, osvrnula se i na one lijepe trenutke u svom životu.

Tema razgovora bilo je njeno političko djelovanje. Između ostalog, opisala je odnos sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom.

"On se meni svidio zato što je bio pristojan, a dobro, i zato što kod muškarca najpre uočim cipele. Ne volim mokasine na odijelo. No, svakako, Borut Pahor i ja zaisa smo postali prijatelji", istakla je.

Kao najgori trenutak u politici je navela kada je na izbornoj skupštini HDZ-a u toaletu Lisinskog vidjela velikim slovima ispisano "Jaca k***a".

izvor: oslobođenje

Uznemirujući detalji: Imala sam 15 godina kada mi se očuh uvukao u krevet

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano