VELIKI BODIROGA SE POKLONIO VELIKOM MITROPOLITU: Košarkaška legenda odala počast pokojnom Amfilohiju

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga prisustvovao je sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici.

Nekadašnji kapiten reprezentacije i jedan od najtrofejnijih košarkaša u istoriji u društvu prijatelja došao je da oda poslednju počast mitropolitu crnogorsko-primorskom. Bodiroga je poznat kao veliki vernik, kao i po velikom broju humanitarnih akcija.

- Došli smo da se poklonimo velikom duhovniku, duhovnoj gromadi, velikom čoveku, za sve ono što je uradio za Srpsku pravoslavnu crkvu i za srpski narod. Ne samo ovde u Crnoj Gori, za očuvanje srpskog identiteta i srpske crkve, već za sve nas Srbe. Velika ličnost, izuzetan čovek u svakom smislu. Velika mi je čast što sam danas ovde da se poklonimo i ispratimo ga zajedno na večni počinak - prenose mediji Bodirogine reči, koji je potom dodao:

 
 

- Nenadoknadiv je gubitak... Svi znamo koliko je bio cenjen, ne samo u pravoslavnom, nego u celom hrišćanskom svetu i jedan od najcenjenih naših duhovnika. Zato je gubitak nenadoknadiv.

Zbog smrti mitropolita Amfilohija dan žalosti danas je proglašen u šest opština - Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Budvi, Beranama i Plužinama, ali ne i u celoj državi, što je od odlazeće Vlade tražio mandatar Zdravko Krivokapić.

 

Amfilohije je preminuo u petak, 30. oktobra 2020. godine.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: