Veliki požar u tvornici u Rusiji, poginuo vatrogasac

Veliki požar koji je uzeo život jednog vatrogasca, pri čemu su dvojica teško ozlijeđena, nastavio se širiti na području historijske tvornice u Sankt Peterburgu, nekadašnjoj carskoj prijestolnici.

Okolnosti izbijanja požara još su nepoznate i vatrogasci nastavljaju borbu s vatrom koja se vidi iz povijesnog središta Sankt Peterburga i zahvaća više od 10.000 četvornih metara. 

Jedan vatrogasac poginuo je pri gašenju, a dvojica su teško ozlijeđena, prenosi agencija France Presse. Vatra je i dalje jaka i guta obližnja stabla, a u gašenju sudjeluje 350 vatrogasaca. Rusko ministarstvo navelo je da je 40 ljudi evakuirano iz tvornice. Istražni odbor pokrenuo je istragu zbog nemara koji je doveo do smrti.

 

Prema državnoj novinskoj agenciji TASS, tijekom inspekcije u veljači i ožujku utvrđene su brojne nepravilnosti, posebice nedostatak alarmnih sustava i automatskog gašenja. Manufaktura Nevski, veliki kompleks od crvene opeke koji je u 19. stoljeću dao izgraditi engleski industrijalac, dugo je bila jedna od najvećih tekstilnih tvornica SSSR-a. Do danas je ostala djelomice industrijski pogon, jedan dio je napušten, a dijelom je iznajmljena kao trgovački prostor.

Eksplozije i požari relativno su česti u Rusiji zbog zastarjele infrastrukture i nepoštivanja sigurnosnih normi. U prosincu je 11 osoba smrtno stradalo u požaru u domu za starije osobe u području Urala.

(index.hr)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: