VELJA PAO ZBOG ŽENINOG SELFIJA! BELIVUK SE KRIO U DEDA MRAZOVOJ KUĆICI! Bojana poslala slike majci i ODALA ŠTEK!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

"Deda Mrazova kućica" u mestu Tršić kod Loznice, koju su istražitelji danima pretresali posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u febuaru prošle godine, trebalo je da bude tajno skrovište od policije, ali i pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe!

Kako Kurir saznaje, Belivuk je pred hapšenje sa suprugom Bojanom i decom boravio u kući u Tršiću, a hranu, vodu i sve drugo što im je bilo potrebno donosio im je bračni par iz Loznice, osumnjičeni Vlado Georgiev i Slađana Sekulić. Izvor Kurira otkriva i da je Belivuk s porodicom upravo u toj kućici dočekao poslednju Novu godinu na slobodi.

Napeta situacija

- Iako se u početku verovalo da je kućica koju je pripadnik Veljine kriminalne grupe, bivši policajac iz Loznice, kupio kako bi klan kao u kući u Ritopeku tu dovodio otete ljude i mučio ih, tokom istrage se došlo do informacija da je vođa klana tu kuću zapravo koristio za skrivanje. Naime, kuću u Tršiću, koja je zabačena i do nje se ne dolazi lako, Georgiev i žena su za kratko vreme potpuno renovirali od od poda do plafona, angažovali su radnike za ugradnju najmodernijeg video-nadzora, kao i kupovinu nameštaja. Povremeno su, dok je kuća bila u fazi pripreme, dolazili da je obilaze Belivuk i njegova žena Bojana - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, ova kuća trebalo je da bude tajno skrovište u koje bi Belivuk s porodicom dolazio kada situacija u Beogradu postane napeta. Sumnja se da su planirali da otkupe i okolne placeve kako ih niko ne bi uznemiravao.

- Porodično su u njoj boravili pre nego što su Belivuk i Miljković otputovali u januaru prošle godine u Kotor, u goste kod vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Prema operativnim informacijama, pošto je crnogorska policija sprečila pokušaj atentata na njih u Tivtu, navodno je Belivuk planirao da odmah po povratku u Srbiju s porodicom ode u Tršić. Međutim, kako se sumnja, u međuvremenu je dobio dojavu da je njegov štek otkriven - otkriva izvor.

On podseća da je po povratku u Srbiju, 29. januara prošle godine, policija na aerodromu privela i saslušala Belivuka i Miljkovića, kao i pripadnike njihove grupe, koji su ih dočekali na aerodromu.

- Naime, posle privođenja, pripadnicima klana oduzeti su mobilni, pa je na nekima od njih mogao da postoji trag koji bi ukazivao na kuću. S druge strane, Belivuk je saznao da je supruga slike kuće, selfije, ali i tačnu lokaciju, slala majci i sestri, zbog čega je postao obazriviji - dodaje izvor Kurira.

Rečeno mu da ne ide

Ko je krtica iz policije koja je Belivuku najverovatnije dojavila da postoji informacija da se njegova štek kuća nalazi u Tršiću, zasad nije dokazano, ali prema rečima izvora, jasno je da je posle tog saznanja vođa najbrutalnijeg klana odlučio da više ne odlazi u nju.

- Postoje informacije da je dan uoči hapšenja dobio dojavu iz SBPOK, ali i da mu je tada rečeno da ne ide u Tršić - objašnjava sagovornik iz istrage.

Oružje

Vežbao gađanje iz snajpera

Istražitelji su otkrili da je u Belivukovu tajnu kućicu dolazio Nebojša Janković, bivši policajac, snajperista, koji je uhapšen kao pripadnik njegove kriminalne grupe.

- Prikupljeni su dokazi i da su u šumi u blizini kuće Janković i Belivuk vežbali gađanje, odnosno pucanje iz puške koju je Janković doneo sa sobom. Nekoliko dana pred doček 2021. godine zajedno su obilazili kuću, čistili oružje, a potom pucali - podseća sagovornik.

Novogodišnji ukrasi

Praznična i porodična atmosfera

Izvor Kurira otkriva da su istražitelji otkrili da je Belivuk s porodicom u kuću u Tršiću došao 30. decembra 2020. i da su najverovatnije tu proveli i novogodišnje praznike.

- Kada je otkrivena, kuća je bila ukrašena, a na ulazu je pisalo „Deda Mrazova kućica“. Najverovatnije je Belivuk tu ostao do samog puta u Crnu Goru, jer postoje operativne informacije da je u njoj bio i 6. januara prošle godine. Istražitelji veruju da je bila okićena jer je hteo da napravi ugođaj porodici za praznike - kaže sagovornik. On dodaje da je kuća na lokaciji koja nije prometna, a oko nje se nalazi šuma.

 

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano