VELJINI VOJNICI SE BRANILI ĆUTANJEM Tužilac predložio pritvor za Rešovića i Mihajlovića

Senad Rešović i Dejan Mihajlović, koji si juče uhapšeni kao članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića "Principi", saslušani su danas u tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je nakon toga predložilo sudu da im odredi pritvor.

Obojica su osumnjičena za ubistva i na saslušanju su se branila ćutanjem, rečeno je u tužilaštvu.

Protiv njih je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnih djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i teško ubistvo.

– Nakon saslušanja Senada Rešovica i Dejana Mihajlovica tužilac za organizovani kriminal predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu da se odredi pritvor za obojicu. Saslušani, donijeta naredba da su izvrsili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela teškog ubistva. Rešoviću za učešće u ubistvu Nikole Mitića, a Mihajloviću ućešće u ubistvu Radojevića jer su pronađeni dokazi da je i on učestvovao u djelu. Naredba za ubistvo Mitića doneta je i u odnosu na osumnjičene koji su već optuzeni – kaže izvor Blica iz tužilaštva.

O predlogu za pritvor do kraja dana odluku će doneti sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Senad Rešović se tereti za ubistvo Nikole Mitića sa zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe, a Dejan Mihajlović za ubistvo Zdravka Radojevića, za koje je optužoca protiv ove grupe već podignuta.

Oni su, kako se sumnja, 10. avgusta prošle godine oteli Mitića, kojeg su zatim odveli u vikendicu u Ritopeku i tamo ga, ubili.

Osumnjičeni Dejan Mijalović se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Belivukovoj grupi se sada na teret stavlja ukupno šest teških ubistava, od kojih je za pet potvrđena optužnica prošlog petka, odlukom Specijalnog suda.

Tom optužnicom tereti se ukupno 30 pripadnika ove grupeza pet teških ubistava, otmicu, oružje, drogu i silovanje.

Srpska Info

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: