VERENIK PREMINULE TRUDNICE I DALJE TVRDI DA KORONA NE POSTOJI?! Ovo je do sada najcrnja posledica užasne ANTIVAKSERSKE KAMPANJE!

 Jovana je najpre bila negativna i zavedeno je bilo da ima bronhitis. Tek drugi test je pokazao da je pozitivna. Ne kažem da virus ne postoji, ali da tek tako i tako brzo ljudi umiru od njega nije mi baš jasno.

Ovo su reči Miloša Mitića (22), verenika Jovane Petrović, dvadesetogodišnje trudnice koja je preminula preksinoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu od posledica zaraze korona virusom.

I pored toga što je izgubio buduću ženu i dvoje dece, na dan kada Jovanu sahranjuju, ovaj čovek je još izjavio i da “da ne veruje baš u koronu, da je on dobro i da se nije ni testirao”?!

Podsetimo, Jovana je 2. oktobra, u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće, primljena u UKC Niš, a zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačena je u jedinicu intenzivne nege dan kasnije, gde je bila priključena na respirator, a umrla je 5. oktobra i danas je sahranjena. Nije bila vakcinisana.

Ovo je šesta u nizu tragičnih smrti trudnica ili porodilja od aprila ove godine, a sve su umrle od posledica korona virusa. Ova poslednja, Jovanina smrt, najcrnja je posledica užasne antivakcinaške kampanje koja se već mesecima sprovodi u Srbiji: da trudnice, dojilje, žene koje planiraju trudnoću ili idu na veštačku oplodnju ne treba da se vakcinišu?!

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida, naglašava da je preporuka Asocijacije ginekologa SAD i naših ginekologa da trudnice i porodilje treba da se vakcinišu jer će tako zaštititi sebe i svoj plod.

- Trudnice zbog svog stanja imaju prirodni pad imuniteta i samim tim pripadaju rizičnim grupama, ali neophodno je da porodilje shvate da će ih vakcina u kasnijoj trudnoći zaštititi i sprečiti komplikacije, koje mogu dovesti do fatalnog ishoda – upozorava prof. dr Tiodorović, i dodaje da je po postvakcinalnim rekcijama najblaža Sinofarm vakcina, ali koju će vakcinu primiti određuje ginekolog.

Dr Milan Milenković, naš poznati ginekolog-akušer, supspecijalista reproduktivne medicine i doktor medicinskih nauka koji radi u Švedskoj, kaže da je stav lekara da trudnice ne treba da se vakcinišu – neodgovoran.

- Savetujemo svima da se vakcinišu pre trudnoće i VTO. U Švedskoj se za sada vakcinišu trudnice sa visokim rizikom. Trebalo bi da se kaže koliko je trudnica umrlo u Srbiji od kovida, i da se to uporedi sa drugima – smatra dr Milenković.

pink.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: