VESTI IZ IZOLACIJE: Oglasio se patrijarh Porfirije - poručio je da će bez prekida i nesmetano obavljati svoje dužnosti

Poznato je zdravstveno stanje patrijarha Porfirija

Njegova Svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije oglasio se danas povodom vesti da se od juče nalazi u preventivnoj samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom korona virusom.

- Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije svima iz Otadžbine i sa raznih strana sveta, koji su se juče, kao i danas već od ranih jutarnjih sati, javljali u Patrijaršijski dvor u Beogradu izražavajući molitvom prožetu brigu za njegovo zdravlje, ovim putem očinski zahvaljuje i sa ljubavlju ih obaveštava da on bez prekida, držeći se striktno svih obavezujućih epidemioloških preporuka i mera, redovno i nesmetano obavlja sve patrijaraške administrativne poslove i dužnosti - navodi se u saopštenju Kabineta patrijarha srpskog Porfirija.

Patrijarh srpski Porfirije nalazi se od juče u samoizolaciji, jer je bio u kontaktu sa osobama koje su obolele od korona virusa.

 
 

Podsetimo, bilo je najavljeno da će patrijarh juče prisustvovati i govoriti na sahrani povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića u Zagrebu.

Na ovu temu oglasili su se i iz Kabineta Patrijarha srpskog.

- Uzimajući u obzir da je prethodnih dana bio u kontaktu sa sveštenikom za koga se ispostavilo da ima blagi i asimptomatski oblik Kovida 19, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije će, po savetu lekara, narednih dana preventivno biti u izolaciji - potvrđeno je juče iz Kabineta Patrijarha srpskog.

Izvor: sarbijadans.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: