(VIDEO) Trenirajte uz članove mostarskog kluba vodenih sportova „Orka"

Usljed pandemije Coronavirusa (COVID -19) sve sportske manifestacije su odgođene, tako je i sa aktivnostima koje realizuje „Klub vodenih sportova Orka“ iz Mostara. Uprkos tome plivači i plivačice ovog kluba i dalje održavaju svoje fizičko stanje zahvaljujući stručno osposobljenom timu trenera koji za njih svakodnevno organizuju online treninge, a uz njih mogu trenirati i njihovi simpatizeri.

„Problem odgode sportskih manifestacija nije problem samo našeg kluba drugih sportskih kolektiva u gradu na Neretvi i šire s toga smo odustali od osnovne ideje da treninge održavamo u našoj Viber i WhatsApp grupi i odlučili smo ih učiniti dostupnim svima putem naše facebook stranice i Instagram profila.“  kaže prof.dr. Damir  Đedović predsjednik kluba vodenih sportova „Orka.“

U klubu vodenih sportova „Orka“ objašnjavaju da svaki dan planiraju novi program vježbi, a članovi trebaju snimiti sebe kako izvršavaju svoj trening i to slati svojim trenerima koji stalno održavaju komunikaciju sa njima 

Treninge svakodnevno pripremaju magistrica sporta Alena Čemalović , magistar kondicijske pripreme Jasmin Trnovac profesor Deni Mandić i trener Ivo Marić, a dio ove lijepe sportske priče je i učesnica olimpijskih igara u Rio De Janeiru mostarska plivačica Amina Kajtaz .

Klub vodenih sportova „Orka „ osnovan je 2011. godine i vrlo brzo je postao najbolji plivački klub u Mostaru i jedan od najorganizovanijih klubova u Bosni i Hercegovini. Također, predstavnici kluba su izabrani i za neke važne funkcije u Plivačkom savezu FBiH .
Prof.dr Damir Đedović je član Upravnog odbora Plivačkog saveza FBiH član skupštine Plivačkog saveza BiH, a trenerica Alena Ćemalović je član stručne trenerske komisije 

 

Video pogledajte

𝓐𝓶𝓲𝓷𝓪 𝓚𝓪𝓳𝓽𝓪𝔃 on Instagram: "Slijedi malo laganiji trening za koji vam je potrebno 30 min. Ne treba vam nikakva oprema. Uživajte 🥰😘 @sauconyoriginals_hrvatska @saucony"

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Ime mi je Muamer Zukanović Rođen sam 04.08.1996. godine u Mostaru gdje sam 2015. godine završio Karađoz-begovu medresu, a odmah zatim upisao komunikologiju na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Bio sam angažovan na poslovima vezanim za odnose s javnošću Islamske zajednice Čapljina, a moji zadaci i obaveze odnose se na održavanje društvenih mreža i web stranice pomenute institucije. Imam iskustvo radijskog dopisnika za online radio "Divan" - radio Islamske zajednice Mostar,, a obavljam i poslove PR managera bokserskog kluba "Mostar" iz Mostara. Također bio sam angažovan kao PR manager u Udruženju građana Eco Fututa Počitelj. U svrhu vannastavnih aktivnosti pohađao sam ljetnu školu o znaćaju NATO-a za Bosnu I Hercegovinu, seminar “Etos rodne ravnopravnosti u nastavi a participirao sam i na seminaru o medijskoj pismenosti čiji organizator je misija oscee-a.