Višković ozvaničio početak izgradnje vrtića u Palama
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

PALE - Premijer Republike Srpske Radovan Višković ozvaničio je večeras na Palama početak izgradnje novog objekta vrtića "Bubamara", uz poruku da Srpska na ovaj način pokazuje da vodi računa o najmlađima i o budućnosti.

 

"Posebna je čast prisustvovati ovakvim događajima jer Republika Srpska na ovaj način pokazuje da misli o najmlađima i o budućnosti. Posebno je zadovoljstvo da imate sredinu, gradove i mjesta u Srpskoj kojima su postojeći kapaciteti u vrtićima mali i da ih treba proširivati", rekao je Višković novinarima.

On je istakao da je to znak da u toj sredini ima život i budućnosti, te da ljudi tu i ostaju i rađaju se.

Višković je rekao da će Vlada Republike Srpske podržati ovu investiciju kao i brojne do sada, podsjećajući da je u posljednjih desetak godina mnogo novca uloženo u opštinu Pale.

"Mnogo je uloženo, od Olimpijskog centra 'Jahorina', pa do sadržaja u samom gradu", istakao je Višković.

On je rekao da su Pale, u odnosu na prije dvadest, trideset godina, sada potpuno drugačije.

Presjednik Vlade Srpske čestitao je svim građanima Pala sutrašnju krsnu slavu i Dan opštine - Veliku Gospojinu, te poželio da bude izgrađeno još ovakvih objekata.

"Sve dok gradimo vrtiće znači da život ide uzlaznom putanjom i da želimo da sačuvamo našu Republiku Srpsku", poručio je Višković.

Načelnik opštine Pale Boško Jugovuić zahvalio je Vladi Republike Srpske koja je iznašla mogućnost da sa 200.000 KM pomogne spoljašnje uređenje vrtića i pristupni put.

"Mi smo odvojili svoja sredstva da uradimo kompletan objekat po sistemu ključ u ruke, a opet se zahvaljujem Vladi koja je našla mogućnost da pomogne što će omogućiti da se vrtiću priđe bezbjedno", rekao je Jugović.

On je izrazio nadu da će i dogodine biti potrebe za izgradnjom još vrtića.

Direktor Dječijeg centra "Bubamara" Vanja Jugović rekla je da će izgradnja novog vrtića, površine 550 metara kvadratnih, najviše obradovati roditelje jer postojeći kapaciteti nisu mogli da zadovolje sve potrebe.

"Pod krovom novog vrtića moći će boraviti oko 130 djece uzrasta od šest mjeseci do šest godina. Do sada smo godišnje upisivali 184 djece, a sada će taj broj biti više od 300, što će nas uvrstiti u jedan od najvećih vrtića u Srpskoj", rekla je Jugovićeva.

Prema projektu, novi objekat vrtića "Bubamara" treba da bude završen u novembru.

(Nezavisne)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano