VLADA REPUBLIKE SRPSKE POMOGLA PORODICI DODIK DA KUPI TRAKTOR
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vlada RS ove godine je pomogla porodični biznis bivšeg predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Preduzeća koja su u gazdinstvu njegovog sina i brata dobila su preko 14 tona regresiranog goriva i oko 90.000 maraka podsticaja, među kojima je i podrška za kupovinu traktora.

Traktor je kupilo preduzeće „Agro Voće„ iz Laktaša koje je u vlasništvu Miloradove kćerke i Gorana Dodika. Gorica u centru Banjaluke drži restoran „Agape“ koji je takođe poslovao sa Vladom RS. Goran je rođeni brat bivšeg predsjednika.

Na čelu preduzeća koje je u 2018. godini imalo prihode od nepunih milion maraka je Pavle Ćorović, Goričin suprug i Dodikov zet, a koji je osnivač nekoliko preduzeća koji uspješno sarađuju sa institucijama Srpske.

Njima je resorno ministarstvo dodijelilo 21.000 maraka za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, u konkretnom slučaju traktora. 

Takođe 21.060 KM su dobili kao podršku za investicije koje su imali u preradi poljoprivrednih proizvoda.

Za radove u voćnjaku odobreno im je 7.401 litra regresiranog dizel goriva čija je cijena za 0,60 KM po litru jeftinija od onog goriva koje se sipa u automobile.

Nešto manje goriva, tačnije 6.900 litara je dobio Igor Dodik i njegovo preduzeće „Fruit eco“ iz Gradiške.

 Igor je dobio 50.000 maraka za podizanje protivgradnih mreža u voćnjaku i jedan je od dva proizvođača koji su dobili maksimalan iznos. Svi ostali su bili daleko ispod po pitanju podrške. Kako je prošle godine priznao njegov otac, on je saradnik u firmi „Prointer“, a koja je poznata po tome što svoje reference stiče isključivo kroz poslovanje sa republičkim institucijama.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari
gonzales - мај 11, 2020, 12:17 по подне - Odgovori

Glupi narod, opet glasajte za veseg Dodu

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano