VLADIKO SAČEKAJTE JOŠ MALO: Monah Justin otkrio poslednje trenutke mitropolita Amfilohija!

Monah Justin, koji je bio uz blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija u bolnici, opisao je kako je došlo do poslednje pričesti velikog pastira pravoslavne crkve.

 

" I ja ga uhvatim za ruku i kažem mu: Vladiko otac Baćo je krenuo put nas sa darovima, sačekajte još malo. I vidiš ide puls, pritisak, saturacija naviše 30, 40, 50...

Kako je došao o. Baćo opet uhvatim Mitropolita za ruku i kažem mu Vladiko zinite da uzmete darove i On zaista otvori usta i uze darova sa kašičice, nepogrešivo znajući i zatvorenih očiju gde su Sveti Darovi...

2368917_screenshot-1_ff.jpg?ver=1604425535FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Nakon nekoliko trenutaka opet svi parametri se polako spuštahu 60, 50, 40, 30, 20, 10... Tiho, bez samrtnog ropca, potpuno nečujno i smireno pređe Gospodu Bogu svome... Samo pomislih, onako za sebe, lepo mi je rekao nekoliko dana pre: "Bićemo mi za Lučindan na Cetinju".

Podsećamo, mitropolit Amfilohije je preminuo 30. oktobra u Kliničko bolničkom centru u Podgorici, nakon primanja svete tajne pričešća. On je sahranjen u nedelju, 1. novembra, u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja.

 Kurir.rs/Novosti

 Foto Dado Đilas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: