Vladimir Stanišić, dečko jahtom usmrćene policajke Maje Šljivančanin : "Bahati bogataš je nagrađen za ubistvo moje Maje"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Maloletnog Marka S.(17), koji je 11. jula na otvorenom moru kod Budve, jahtom usmrtio policijsku službenicu Maju Šljivančanin(31) i povredio njenog verenika, profesora Vladimira Stanišića (36), Osnovni sud u Kotoru osudio je na 120 sati društveno korisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe.

Stanišić se razočaran i ljut oglasio za Srpski telegraf i poručio da je presuda bahatom sinu bogatog Srbina u najmanju ruku skandalozna.

- Ovakvom odlukom Osnovnog suda u Kotoru poslata je jasna poruka i porodici smrtno stradale Maje Šljivančanin i meni, oštećenom Vladimiru Stanišiću, ali i svim građanima Crne Gore, da je lični iteres bahatog pojedinca iznad interesa društva!

Takođe, šalje se i poruka da vinovnici ovakvih i sličnih dela nemaju od čega da zaziru jer su iznad zakona sa novcem i uticajem na pravosuđe - istakao je ogorčeni Stanišić koji je u nesreći zadobio povrede kičme i bubrega.

Besan što je sud maloletnika na korak od punoletstva tretirao kao dete, Stanišić koji inače radi kao profesor na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, kaže da jedva čeka da vidi sramno obrazloženje presude za suđenje koje je završeno rapidno, sa samo dva ročišta. Naime, maloletniku se za pomorsku nesreću sudi od 26. avgusta i danas je Osnovni sud u Kotoru doneo presudu koja je porodicu stradale devojke i njenog dečka potpuno slomila. Stanišić javno proziva sudiju.

- Iako će nama razlozi za ovakvu odluku biti predočeni naknadno, kada sud pismeno izradi presudu i da obrazloženje, ostaje nejasno šta je postupajućeg sudiju moglo navesti da licu koje je navodno bilo sposobno da upravlja brodom od preko 10t i sa preko 600ks, na samo par meseci od punoletsva, navelo da ga faktički oslobodi odgovornosti za delo koje je nesumnjivo počinio!- izričit je ozlojeđeni Stanišić.

Nesrećnog Stanišića je progoni i misao da mladi prestupnik nije pokušao da njemu i stradaloj Maji ukaže pomoć u nesreći.

- Marko nije iskazao iskreno kajanje, niti je makar pokušao da otkloni užasnu posledicu tako što bi nam pružio pomoć- u neverici napominje Vladimir i izvodi zaključak.

- Izrečena sankicja, kada se uzme u obzir smrtna posledica i okolnosti pod kojima je došlo do nezgode, više ima karakter nagrade vinovniku koji je izazvao nesreću rekao je Stanišić.

izvor: republika- portal srpskog telegrafa

Vladimir Stanišić, dečko jahtom usmrćene policajke Maje Šljivančanin :

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano