VLASENICA / KULJANČIĆI - Komšija iz pakla: Pucali su i lupali, ko mi garantuje da nas neće pobiti FOTO
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Incident u Vlasenici: Porazbijana stakla na kući Jusića, vlasnik kuće pucao iz gasnog pištolja i dobio krivičnu prijavu

Otac i sin iz istog naselja koji se prezivaju Saračević, prije dva dana su napali na porodičnu kuću Jusića razbivši stakla na istoj, reagovala i policija.

 

Policijskoj stanici u Vlasenici 10. jula u večernjim satima prijavljen je napad na porodičnu kuću Jusića u selu Kuljančići, općina Vlasenica. Potvrđeno je to za Faktor u PU Zvornik.

Naime, kako smo saznali, te večeri su otac i sin inicijala M. S. i M. S. polupali stakla na vratima i prozorima porodične kuće, nakon čega je vlasnik O. J. pucao iz gasnog pištolja. U policiji su rekli da povrijeđenih u ovom incidentu nije bilo.

 

– Nakon incidenta, M. S. i M. S. su uhapšeni, a o svemu je obaviješten tužilac u Istočnom Sarajevu. On je naložio da se protiv uhapšenih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a da se protiv O. J. dostavi izvještaj zbog izazivanja opće opasnosti – rekli su za Faktor u PU Zvornik.

Kako nezvanično saznajemo, problemi između dvije komšijske porodice traju već godinama, a o posljednjem incidentu na Facebook profilu pisala je i Arnela Jusić, ističući da su napadnuti fizički te da mole vlast za zaštitu njihovih i života njihove djece.

Arnela je navela da je i ranije pisala o maltretiranju i terorisanju od prvog komšije Mensura Saračevića.

– Moj komšija sinoć je došao sa svojim sinom pijan, psujući mom mužu, zvao ga da izađe na put da ga ubije. Kada je muž rekao da neće, on je otišao do kuće, donio motku i pištolj zajedno sa svojim najstarijim sinom Midhatom, te napao na našu kuću. Jedva smo zatvorili vrata, razvalio je vrata i ušao u kuću. Pucali su, lupali i više ne znam još šta – napisala je Arnela.Policija je, navodi, došla i pritvorila Saračeviće u stanicu na 24 sata.

– Noćas će izaći, kako da noćim u kući, ko mi garantuje da nas noćas neće pobiti – navela je ona dodajući da njihov komšija maltretira cijelo selo, puca, tuče, a tek nekad završi u pritvoru 24 sata.

Arnela apeluje na nadležne da im pomognu, ističući da ne želi da njen muž ide u grob ili zatvor, kao i to da njihova djeca proživljavaju traume. Navodi da su joj muža isjekli sjekirom 2012. godine zbog čega je bio u bolnici, a da za to niko nije odgovarao. Sad im je, kako kaže, isti taj komšija došao u kuću da ih pobije, zbog čega su strahujući za svoje živote nakon posljednjeg incidenta izašli iz svoje kuće.

Iz Policijske uprave Zvornik su takođe naveli da oni nisu ti koji izrču zabranu prilaska, nego je to u izričitoj nadležnosti Suda koji može izreći zabranu prilaska određenoj osobi ili objektu.

 

Neću da moj muž ide u grob ili u zatvor. Ima li iko da nam pomogne, napisala je Jusić

Poslije napada na kuću i porodicu Jusić došla je policija/Facebook

Do sada je, kaže Arnela Jusić, pisala anonimno ali sada neće, sada će javno da piše o maltretiranju koje svakodnevno proživljava ona i njena porodica od njihovog prvog komšije. 

Kaže da su je mnogi kritikovali da je tako nešto nemoguće da se danas desi govoreći joj da ovo nije "divlji zapad".

- Samo da vam kažem od srca vam želim da vam se nikad ovakvo nešto ne dogodi i da ne čujete ovakve vriske svoje djece. Jusić ističe da je njen komšija došao sa svojim sinom došao i njeno dvorište i pijan psovao njenom mužu i zvao ga da izađe na put da ga ubije. Kada je rekao da neće, otišao je do svoje kuće i donio motku i pištolj zajedno sa svojim najstarijim sinom napao na našu kuću, jedva smo zatvorili vrata razvalio je vrata i ušao u kuću. Pucali su lupali i više ne znam još šta. U šoku sam, rekla je Jusić.

image
Fotografije iz kuće Jusića/Facebook

Arnela je objavila fotografije i snimke napada. Slučaj su prijavili policiji.

- Policija je došla nakon sat vremena i odvela ih u stanicu te pritvorila na 24 sata. Kako da noćim u kući, ko mi garantuje da nas neće pobiti! Ima li iko ko bi pomogao, napisala je Jusić.

Razočarana u nadlećne organe traži pomoć dalje. 

- Očigledno vlasti ne rade dovoljno. Cijelo selo maltretira, puca, tuče a nas najviše. Svi to znaju, a završi ponekad 24 sata u pritvoru. Čovjek i njegov sin su psihički nestabilne osobe i dođe im to ludilo neko. Nas nema ko zaštiti! Jer da su sagledali sve kako treba došao bi bio kažnjen i to kako treba, ali ne izgleda nije ih briga, razočarana je Jusić.

image
Razbijeno staklo na prozorima/Facebook

Ističe da su se obraćali i sudu, kažu da odgovor nikad nisu dobili. Kaže da joj je najgore zbog njene djece jer će doživotno imati traume zbog nekoga ko nikada neće odgovarati. 

- Neću da moj muž ide u grob ili u zatvor. Ima li iko da nam pomogne, napisala je Jusić.

IZVOR: OSLOBOĐENJE / ZVORNIČKI.BA

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano