ВЛАСЕНИЦА - ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА МЛАДЕ БРАЧНЕ ПАРОВЕ

С циљем провођења додатних пронаталитетних мјера и активности у популационој политици Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта планира реализацију пројекта „Изградња стамбених јединица за младе брачне парове и самохране родитеље у Републици Српској“.

Министарство породице, омладине и спорта је препознало значај побољшања демографске слике Републике Српске, имајући у виду да млади образовани људи често без много размишљања напуштају своје средине тражећи трећеразредне пословне позиције у земљама Запада, као и да у све познијим годинама заснивају породице.

Изградњом стамбених јединица за младе брачне парове у Републици Српској, остварује се потпуни баланс подршке у пројекцији демографског развоја, те равномјеран и одржив регионални развој, ревитализација села, насељавање ријетко насељених подручја, али и задржавање становништва и унапређују људски ресурси.

С тим у вези, Општина Власеница има обавезу да направи базу података младих брачних парова до 35 година живота ( минимално један од супружника) и самохраних родитеља који немају ријешено стамбено питање како би те податке благовремено доставили Министарству.

Молимо све младе брачне парове до 35 година  живота ( минимално један од супружника) и самохране родитељe који немају ријешено стамбено питање да доставе податке у Одсјек за развој у општинској управи Општине Власеница, као и податке да ли располажу властитим грађевинским земљиштем за изградњу стaмбеног објекта.

Тражене податке је потребно доставити до 16.08.2021.године.

За све додатне информације можете се обратити одсeјку за развој, као и на број тел: 056/490-085 или путем mail-a  jelenar@opstinavlasenica.org

Пријавни образац

%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%86-pdf-232x300.jpg

ИЗВОР: ОПШТИНА ВЛАСЕНИЦА

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: