Vlasenica : Radovi na uređenju staza Ski-centra "Igrišta" uskoro počinju

Vlasenica - Radovi na uređenju staza Ski-centra "Igrišta" u Vlasenici trebalo bi da počnu krajem ovog mjeseca - izjavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević nakon sastanka sa predstavnicima Olimpijskog centra "Jahorina" i Republičkog zavoda za geološka istraživanja.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kao što znate Ski-centar Igrišta je nedavno prešao u sastav Olimpijskog centra Jahorina, gdje je Vlada RS dala konceciju na 30 godina. Oni su već krenuli u raspisivanje tendera, na nama je da verifikujemo jednu odluku Regulacionog plana na Skupštini nakon čega će biti omogućeno da se dalje radi na Ski-centru Igrišta". Predstavnici OC "Jahorina" su prihvatili praktično sve one naše prijedloge u Regulacionom planu koje smo donijeli prije 10 godina. Naš primarni cilj je da planina ostane u cjelosti netaknuta uz minimalne kapacitete.Radiće se jedno akumulaciono jezero kako bi bio riješen problem osnježavanja, urediće se postojeće ski staze, postaviti šestosjed, gradiće se dva manja motela ... Meni je drago da smo nakon toliko godina uspjeli da krenemo u oživljavanje Ski-centra "Igrišta" koji će umnogome uticati na poboljšanje uslova života, kako građana Vlasenice tako i kompletne regije" - izjavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavnik Republičkog zavoda za geološka istraživanja Boban Jolović kaže da će pomenuta institucija dati svoj doprinos inicijativi oživljavanja Ski-centra "Igrišta" u smislu obezbjeđivanja dovoljnih količina vode.

"Kako za potrebe osnježavanja staza, tako i pitke vode za potrebe Ski-centra. Mi smo danas predstavili i rezultate prethodnih istraživanja iz 2009. i 2016. godine i mislim da smo došli do jednog kvalitetnog rješenja, koje će u narednom periodu biti neophodno provesti kroz projektnu dokumentaciju a nakon toga i kroz određene zahvate i građevinske radove, kako bi Ski-centar funkcionisao bez problema" - kaže Jolović.

Prema riječima načelnika opštine Vlasenica Miroslava Kraljevića, radovi na uređenju staza i akumulacije bi trebali početi već ovog mjeseca.

https://youtu.be/4cHJEKBK-T4

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: