Vlasenica : Usvojen rebalans budžeta u iznosu nešto većem od 7 000 0000 KM
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Tekst: Slađana Brajović

Izvor : Radio Magic 

Vlasenica - Odbornici SO-e Vlasenica usvojili su na juče održanoj 31.redovnoj sjednici SO-e, rebalans budžeta opštine u iznosu većem od 7 miliona KM. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da je razlog rebalansa budžeta pomoć Vlade RS opštini Vlasenica u iznosu od 380 000 KM za saniranje posledica korona virusa, odnosno da opština ostane likvidna.

 

“U martu, aprilu, maju i junu imali smo smanjeno punjenje budžeta za više od 500 000 KM. Uz pomoć Vlade RS u iznosu od 380 000 KM značajno ćemo ublažiti ove posledice, tj. da ostanemo likvidni. Takođe, imali smo I nekih neoporezivih prihoda. Tu je renta za tržni centar Tropic, gdje smo dobili značajna sredstva u budžet I ukupni rebalans je nešto veći od 7 miliona KM. Nadam se da će se do kraja godine budžet povećati” – kaže Kraljević I podsjeća da su u budžetu prenesena i sredstva namijenjena izgradnji javne rasvjete jer još uvijek nije izabran izvođač radova.

Opština Vlasenica se krajem juna susrela I sa posledicama poplava, posebno u mjesnoj zajednici Jevtići gde je pričinjena šteta kako na putevima tako I na poljoprivrednim usjevima. Načelnik Kraljević je najavio jednomjesečnu pauzu u  radu lokalnog parlamenta, nakon čega bi, poslednje zasjedanje skupštine u ovom odborničkom sazivu, trebalo da bude održano u septembru.

Mico kraljevic - crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano