"Volim Republiku Srpsku i ne krijem to! Volim i BiH, šta je problem!"

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i predstavnicima i Hrvata i Bošnjaka, a zna i Mile šta sve mislim, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovrajući na pitanje, u intervjuu TV Face, hoće li se Republika Srpska otcijepiti od BiH i priključiti Srbiji.

"Mora da bude više poštovanja, moraju i bošnjački lideri pokazati više poštovanja prema Republici Srpskoj, pa će takav odgovor dobiti i od Srba", kazao je Vučić, navodeći da je opredjeljenje većine Srba da idu iz BiH, a razmislite da li je to krivica samo Srba, ne bih rekao!

"Niko ne priča o cijepanju i pravljenju novih država", kazao je Vučić i još jednom je naglasio da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala!

"Volim Republiku Srpsku i ne krijem to! Volim i BiH, šta je problem?! Kao, ne smiješ da voliš Republiku Srpsku, evo volim Republiku Srpsku i šta je problem!", pitao je Vučić.

Da li Dodik ruši Vučića, ili Vučić može preko noći da “pusti” Dodika “niz rijeku”, odgovorio je da nikada neće da vraća odnose Republike Srpske i Srbije na ono što je bilo u vrijeme Miloševića i Karadžića.

"Dobar sam sa Dodikom kao što sam dobar i sa svima drugim. Ne moramo uvijek da mislimo isto...Neću o tome da govorim jer smo se dogovorili da kakvi god su nam odnosi nećemo izlaziti u javnost", kazao je Vučić.

Na insistiranje novinara u čemu se razlikuju u mišljenju, Vučić je rekao - Dodik navija za Partizan, ja za Zvezdu.

Govoreći o potrebi saradnje u regionu, kako bi svi zajedno napredovali, Vučić je rekao da ne pravi "srpski svet" i da to prvi put čuje.

Na pitanje da li se promijeno, odgovorio je potvrdno i rekao:

"Ne mijenjate svoju zemlju, svoj rod, ime i prezime i ne mijenjate klub za koji navijate", kazao je Vučić.

Govorio je i o potrebi međusobnog povezivanja zemalja u regionu.

"Srbija je ponudila krak autoputa prema BiH, rekli smo da je vaša stvar kuda će ići! Mi hoćemo vezu i sa Sarajevom i Banjom Lukom", kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija ne može biti uspješna ako je BiH neuspješna. "Naš je interes da BiH bude jača", kazao je Vučić.

(BN)

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: