Uznemirujući video: Vozilo američke policije gazilo demonstrante u Detroitu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Šef policije Detroita brani postupak svojih podređenih izjavom da su „postupili ispravno“, nakon što se pojavio snimak kako se policijsko vozilo polako približava grupi demonstranata a zatim povećava brzinu na 40 kilometara na čas usled čega je došlo do povreda nekoliko ljudi.

Policajci su pod istragom, izjavio je šef policije Detroita Džejms Krejg na konferenciji za novinare, na kojoj je branio akciju svojih podređenih.

Do reakcije šefa policije došlo je nakon što su policajci optuženi za provokaciju koja je dovela do eskalacije nasilja u vreme okupljanja demonstranata u Patonovom parku Detroitu.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci incidenta iz više uglova.

 

Šef policije, međutim tvrdi da su policajci postupili po pravilima ubrzavajući do 40 kilometara na čas kroz masu, jer su verovali da bi „neko iz gomile mogao da puca na njih“.

„Šta biste vi učinili“, pitao je novinare koji su primetili da policajci nisu snosili nikakve posledice niti su udaljeni sa dužnosti.

Neimenovani demonstrant rekao je za „Klik Detroita“ da se policajci Detroita osećaju nedodirljivim i da mogu nekažnjeno da rade šta god hoće.

(Sputnik)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano