Vučić: Kako to da se jednog dana zalažete da se kanabis legalizuje, a drugog dana je to najveći zločin?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je odgovarajući na pitanje N1 o slučaju "Jovanjica" rekao da je posao na nadležnim organima, ali da su pojedini mediji i političari lagali sve vreme o umešanosti Andreja Vučića u slučaj "Jovanjice

- Uz svu vašu zlu nameru ja ću vam najlogičnije odgovoriti. Odakle vama da je moj brat učestvovao u tome. Znate li vi to koliko ste to puta ponovili za dve godine, niste to rekli samo danas. Pre nekoliko dana su mi rekli, 6.357 puta ste lagali i obmanjiali javnost. I nikada niste rekli izvinite što smo obmanjivali javnost. Imate i sudsku presudu da ste lagali, ne samo vi nego i neki političari. Ali siguran sam da ćete mi se izviniti kao i kad moj brat nije pokazao ličnu kartu i kada je svojim bubrezima napao pendreke, istakao je Vučić.

- Kako to da se jednog dana zalažete da se kanabis legalizuje, a drugog dana je to najveći zločin. I nemojte da lažete da sam rekao da nije zločin i da taj čovek neće da odgovara. Taj čovek (Predrag Koluvija) će da odgovara. Dve godine ćutim dok vi vodite hajku. Valjda on ima pravo na suđenje kao i svi drugi i da dobije zasluženu kaznu. Tužilaštvo će da podnese optužbu, a sud da donese presudu, rekao je predsednik.

Ističe da polje marihuane jeste krivično delo, ali ne u rangu sa ubistvom i pravljenjem ćevapa od ljudskog mesa.

- Vi na vašoj televiziji jedete ćevape i govorite da su to ćevapi ubijenog čoveka. Pitam se kako je to moguće. Nadležni rade na slučaju, a meni je važno da je pravosnažnom presudom pokazano da ste vi obmanjivali narod i da ste se od početka pravili nevešti i naivni. 

- Meni je važno da je pravosnažnom presudom odlučeno da ste vi obmanjivali javnost. A šta bi sa tim da Andrej nije pokazivao ličnu kartu kada su ga tukli. To ste vi tvrdili danima. Kao i priča o tome kako neko ima nanognicu, a daje intervju. A kada ste vi hteli Obradoviću da date Pulicerovu nagradu dok je imao nanognicu, podsetio je predsednik.

- Što se tiče poligrafa, rekao sam da sam spreman da odgovorim na sva pitanja i za Belivuka i za Jovanjicu. Izaberite poligrafistu kojeg god hoćete, ja sam spreman. Vi da budete prisutni, vi da postavljate pitanja, da određujete pitanja, sve. Ja sam spreman, istakao je Vučić.

izvor: 24 sedam.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: