Vučić o stanju na Kosovu “Važno ostvarivati dugoročne pobjede, mir je najpotrebniji”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, da je važno ostvarivati dugoročne pobjede i da je mir najpotrebniji.

Mi Srbi da budemo pobjednici, ma koliko nam slatko izgleda kada (specijalna jedinica policije samoproglašenog Kosova) Rosu mora da pokupi prnje, iako izaziva radost, to su naše male borbe i pokušaji da zaustavimo i usporimo nešto što nam je nametnuto, rekao je Vučić.

On je rekao da vlastima u Priština želja bila da unize Srbiju i da nije poenta bila u stikerima, već su željeli da uvedu skidanje srpskih tabilica.

– Istovremeno su željeli da Rosu bude taj koji će da bude garant sprovođenja njihovih odluka. Time bi nas doveli u poziciju: oni su ušli gore i nema povratka i modifikacije opstanka – izjavio je Vučić za TV Pink.

On je dodao da su ga pitali zašto je dizao avione.

– Šta je trebalo da se sakrijemo ispod stola? Ne pada mi na pamet da bježimo od problema, već da se borimo. Mir nam je najpotrebniji – naglasio je Vučić.

On je naveo da prištinaske vlasti stalno pokušavaju da legalizuju protivpravne stvari.

– Za njih ovo više nije laka stvar kao što je bila do juče. Za nas je sve vrijeme paklena – dodao je Vučić.

Srbi sa Kosova i Metohije su od 20. septembra bili na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, nakon što je Priština zabranila ulazak u pokrajinu automobilima sa srpskim registarskim tablicama i poslala specijalce Rosu na te prelaze.

 

Akcija deblokade putnih pravaca i administrativnih prelaza u skladu sa dogovorom koji su postigle delegacije Beograda i Prištine prije dva dana u Briselu završena je danas, a kontrolu i nadzor nad prelazima Jarinje i Brnjak preuzeo je Kfor.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: