Vučić potvrdio: Dodik spremio otcepljenje Srpske?!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Srbje Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio "određene papire" iz Republike Srpske, te da očekuje i određene odluke Skupštine Republike Srpske, pa će promisliti kako po tom pitanju da se odredi Srbija.

Vučić nije precizirao na koje papire i odluke misli, ali je to spomenuo u kontekstu izazova koji očekuju Srbiju, a pre svega, kako je rekao, po pitanju Kosova i Metohije.

Jedini "papiri" koji su ranije najavljeni iz Banjaluke tiču se izjave Milorada Dodika, na zajedničkoj pres konferenciji u Banjaluci, da je predsedniku Srbije rekao da se ne može razgovarati o odvajanju Kosova, a da se pritom ne razgovara i o statusu Republike Srpske, odnosno da "ako Kosovo ostaje u Srbiji i RS ostaje u BiH".

Dodik je preneo tada novinarima da se Vučić nije izjašnjavao o toj tezi, a Vučić je rekao da će to učiniti kada dobije obrazloženje na papiru.

- Dobio sam određene papire iz RS, očekujem i određene odluke skupštine RS. Moram dobro da proučim te papire, pa onda na to da reagujem, da vidim šta ćemo i kako po tom pitanju da radimo - rekao je Vučić za TV Pink.

Istakao je takođe da je Dejtonski sporazum "sveto pismo", a da je Srbija garant provodenja tog sporazuma.

 

 

Izvor: pravda.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano