Vulin ZAGRMEO : Što manje Albright i Engela - više prilike za budućnost

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da kada o Srbiji govore Madeleine Albright i Eliot Engel, onda osim "predrasuda, mržnje i laži ništa drugo i ne može da se očekuje".

"Što bude manje Madeleine Albright i Eliota Engela, to će biti više prilike da budućnost nadvlada prošlost", poručio je Vulin, komentarišući saslušanje pod nazivom "Balkan: Preporuke politike za sljedeću administraciju" koje je danas završeno pred Komitetom za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa.

Prema njegovim riječima, ako nova administracija u SAD želi da Srbiju svrsta među prijatelje, mora da zna da to ne zavisi samo od Srbije.

"I Albright i Engel bi da nas nateraju da se posvađamo sa Rusijom i Kinom, ali i da nas pouče da smo sami krivi što su nas ubijali, bombardovali i Republiku Srpsku i Srbiju, a posebno da nas nauče da za svaku srpsku smrt treba da im budemo zahvalni", naveo je Vulin u saopštenju proslijeđenom iz njegove stranke Pokret Srbije.

Reagujući na izjave Engela i Albright na saslušanju u Komitetu na kome su istakli da Srbiji neće biti odobreno članstvo u EU dok ne prizna Kosovo, da Kosovo mora da bude u UN, kao i da Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijatelji, Vulin je rekao da je Srbija i Rusiju i Kinu izabrala za prijatelje.

"I to prijateljstvo je izdržalo brojne probe, nikada nas nisu ni bombardovali, ni određivali šta smijemo, a šta ne, poštovali su nas bar koliko velika sila može da poštuje malu zemlju, a nekada i mnogo više. Srbi su premali narod da izgube tako velike saveznike", naglasio je Vulin.

IZVOR: N1

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: