Xiaomi radi na preklopnom smartfonu

Xiaomi, jedan od najvećih proizvođača na svijetu uskoro bi mogao usočiti u arenu preklopnih smartfona s novim uređajem opremljenim kamerom od 108 MP.

XDA Developers su prokopali kroz kod operativnog sustava MIUI 12 i pronašli informacije koje nalažu da bi Xiaomi mogao izbaciti i preklopni smartfon. Ne samo da su saznali da se radi o preklopnom uređaju, već su vidjeli što će imati za kameru i procesor.

 

Prvi komadić informacije njegovo je kodno ime 'Cetus' kojeg kineski proizvođač testira pomoću Xiaomi MIUI-ja temeljenog na Androidu 11, a kod ima liniju pod imenom 'isFoldAbleDevice' što implicira da se radi o preklopniku. Xiaomi je poznat po eksperimentiranju sa preklopnim uređajima i najavio je da će uskoro predstaviti preklopni smartfon, pa ovakve stvari imaju smisla.

Kao što je to priča s većinom modernih uređaja, ovaj smartfon će raditi na Qualcommovom procesoru Snapdragon. Kod ne naglašava koji bi točno procesor to mogao biti, no vrlo je izvjesno da je riječ o seriji 800. Pored činjenice da se radi o preklopnom smartfonu, tu su informacije o kameri. Ona će, prema kodu, koristiti primarni modul od 108 MP. Podsjetimo, Xiaomi se do nedavno oslanjao na Samsungov 108 MP ISOCELL Bright HM1, pa pretpostavljamo da je riječ o upravo tom rješenju.

 

Nažalost, ne znamo ništa pored ovih informacija, što znači da ćemo morati malo pričekati prvi val 'neslužbenih i vrlo slučajno distribuiranih' informacija ili čak punokrvnu službenu objavu. U svakom slučaju, ovaj Xiaomijev potez je donekle očekivan, s obzitom da Samsung već neko vrijeme izbacuje svoje preklopne smartfone, piše Makeuseof.

 

Izvor : tportal.hr

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Autor: