Za lakši studentski život: najbolje besplatne aplikacije za organizaciju vremena
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Za lakši studentski život: najbolje besplatne aplikacije za organizaciju vremena

Balansiranje fakultetskih obaveza, učenja, kolokvija, poslova, društvenog i obiteljskog života sastavni je dio studentskog života. Bez obzira na to pamtite li sve što trebate napraviti, pišete li ponekad popise sa zadacima koje treba obaviti ili pak nigdje ne idete bez svoga planera, organizacija vremena svima nam je potrebna. Pripremili smo vam popis 5 najboljih aplikacija za organizaciju vremena koje će vam biti od pomoći bez obzira na to kakve organizacijske navike trenutno imate. 


My Study Life

Tvorci aplikacije obećaju da ćete uz My Study Life zaboraviti na svoj papirnati planer. U potpunosti prilagođena studentskim obavezama, My Study Life omogućuje unos vlastitog akademskog kalendara, rasporeda predavanja i ispita te pojedinih zadataka. Osim toga, omogućuje razvrstavanje predmeta i zadataka po bojama, a svi se uneseni zadaci prikazuju unutar kalendara zbog čega je aplikacija izvrsna za sve koji si žele vizualno predočiti nadolazeće obaveze. 

 
iStudiez Pro

iStudiez Pro još jedna je kalendarska aplikacija. Kao i My Study Life, prilagođena je studentskim obavezama te je idealna za organizaciju učenja, predavanja i ispita. Moguće je razvrstavati kolegije po bojama te pregledavati nadolazeće obaveze na mjesečnoj i dnevnoj bazi. Osim toga, moguće je kreirati kartice s kontakt-podacima profesora koji vam predaju, što je pogodno za sve koji ne žele gubiti vrijeme na pretraživanje web-stranica fakulteta svaki put kada trebaju kontaktirati profesora. 
Trello 
 
Iako se Trello najčešće koristi u poslovnom svijetu za koordinaciju timova koji zajedno rade na nekom projektu, od velike je pomoći i studentima. Njegova je prednost što svoju tzv. Trello board možete posložiti kako god želite i kako vam najbolje odgovara. Zadatke koje trebate napraviti možete jednostavno unijeti uz nekoliko klikova te ih možete razvrstavati po različitim kriterijima (primjerice, po kolegijima na fakultetu). Postoji i velika baza već gotovih predložaka koje možete jednostavno preuzeti, koristiti i modificirati kako vam najbolje odgovara. Zgodna mogućnost je i to što lako možete podijeliti svoj board s nekim drugim, pa je idealan za koordinaciju više osoba ako radite na zajedničkim projektima.
Primjer Trello boarda (FOTO: Studentski.hr)

Google kalendar

Ako ste početnik u svijetu organizacije i upravljanja vremenom, korištenje Google kalendara dobar je početak. Možda nije najbolji za detaljno planiranje učenja za ispit, ali je odličan za brz unos događaja, zadataka koje treba obaviti i podsjetnika. Osim toga, jednostavan je za korištenje, pregledan, a moguće je instalirati i mobilnu inačicu aplikacije. 

Any.do

Any.do je aplikacija za bolju organizaciju vremena i povećanje produktivnosti. Omogućava unos zadataka koje treba obaviti i podsjetnika, a moguće ju je instalirati, koristiti i pregledavati na svakoj platformi – od mobilne aplikacije do pametnih satova. Moguće je koristiti i premium verzije aplikacije koje se plaćaju, no osnovna, besplatna verzija aplikacije sasvim je dovoljna za svakodnevne studentske obaveze. 

Izvor: Studentski.hr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano