Zaglavio u Indiji: Nijemac 50 dana živio na aerodromu u New Delhiju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kao iz filma Stevena Spielberga, "Terminal", s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, koji se bazira na istinitoj priči, 41-godišnji Nijemac bio je u tranzitu, no zaglavio je u New Delhiju kada je Indija obustavila letove zbog pandemije novog soja koronavirusa.

Muškarac je 17. marta otputovao iz Hanoja te je propustio let za Istanbul. Indija je u idućim danima obustavila letove u sklopu mjera restrikcija zbog COVID-19, pojasnio je policijski službenik KK Yadav.

Nijemac je skoro dva mjeseca živio u tranzitnom dijelu međunarodne zračne luke u New Delhiju. Konačno se u utorak ukrcao na let za Amsterdam, a njegova je priča u medijima objavljena u ponedjeljak.

"Rezervirao je let KLM-a za Amsterdam. Nemamo pojma koje je njegovo krajnje odredište", rekao je glasnogovornik zračne luke Tushar Makkar.

Policijski službenici indijske zračne luke rekli su da im je muškarac kazao kako postoji mogućnost da u vlastitoj zemlji dobije kaznenu prijavu te da je zbog toga odbio otputovati. Indija mu nije izdala vizu pošto je rekao da ima kaznenu prijavu, prenosi Hina.

A šta je radio tih 50 dana?

Muškarac je to vrijeme proveo surfajući internetom, razgovarajući s prijateljima i porodicomi mobitelom, lutao je terminalom te komunicirao sa sigurnosnim i pomoćnim osobljem zračne luke.

"Osigurali smo mu hranu, vodu, odjeću, pastu za zube i ostale potrepštine. Spavao je na pomoćnim krevetima, na klupama, a ponekad i na podu", rekao je Yadav.

Radiosarajevo.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano