ZAHLAĐIVANJE ODNOSA!

'TO JE TEK PRVI KORAK' Sjeverna Koreja prekida izravne telefonske veze s Južnom Korejom: 'Prema njima se trebamo ponašati kao neprijatelji'

         Sjeverna Koreja je priopćila u utorak da će prekinuti izravne telefonske veze s Južnom Korejom kao                 prvi    korak      prema prekidu svih kontakata sa Seulom, izvijestila je državna novinska agencija KCNA.

Već nekoliko dana Sjeverna Koreja napadu Južnu i prijeti zatvaranjem međukorejskog ureda za veze te gašenjem drugih projekata ako Seul ne spriječi prebjege da šalju letke i drugi materijal u Sjevernu Koreju

Najviši vladini dužnosnici u Sjevernoj Koreji, uključujući Kim Yo Yong, sestru čelnika Kim Jong Una, i Kim Yong Chola, potpredsjednika Središnjeg odbora vladajuće Radničke stranke Koreje, odlučili su da se prema Južnoj Koreji trebaju ponašati kao prema neprijatelju, navodi KCNA.

Prvi korak u tom smjeru bit će prekid komunikacijskih veza u međukorejskom uredu za veze te direktnih telefonskih veza između vojski dviju zemalja i predsjedničkih ureda u utorak u podne, navodi agencija.

U izvješću se optužuju južnokorejske vlasti za neodgovornost jer su dopustile prebjezima da naškode dignitetu vrhovnog vodstva Sjeverne Koreje.

"To je bio znak neprijateljstva prema cijelom našem narodu", navodi KCNA. "Došli smo do zaključka da nema potrebe da sjednemo oči u oči s južnokorejskim vlastima i da nema pitanja o kojem bi s njima razgovarali jer oni samo izazivaju naše negodovanje."

Navodno je distribuirano je oko 500.000 letaka u kojima se kritizira sjevernokorejski čelnik zbog prijetnji da će poduzeti "šokantnu stvarnu akciju s novim strateškim nuklearnim oružjem".

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano