"Zahtevamo novu Vladu sa novim premijerom!" Mandić nikad oštriji: Crna Gora je podeljena po svim šavovima

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da je najbolje rešenje izlaska iz krize vlasti u Crnoj Gori formiranje nove Vlade sa novim premijerom, koji bi imali puni mandat do redovnih parlamentarnih izbora.

- Najbolje rešenje je da se bira nova Vlada i to bi bio diskontinuitet sa ovih 200 loših dana Vlade Zdravka Krivokapića, koja ništa dobro nije uradila - rekao je Mandić, dodajući da je to najbolje rešenje, a, ako se ne dođe do dogovora o tome, "uvek postoji demokratsko rešenje - da se ide na izbore, ali pre toga treba dati šansu razgovorima."

- Ako se ide na izbore, onda je najbolje da se konstituiše prelazna Vlada kao Vlada zadatka koja bi obezbedila održavanje popisa, čišćenje biračkog spiska i pripremila ambijent za održavanje izbora - kazao je lider NSD.

On je kazao da Vlada Zdravka Krivokapića nije ispunila očekivanje onih koji su glasali za promene 30. avgusta.

- Iako je Vlada gromoglasno predstavljena kao ekspertska sa puno ambicioznih obećanja, u praksi nije dovela nijednog ozbiljnog investitora, već smo imali novo zaduženje pod sumnjivim okolnostima i nikad goru ekonomsku situaciju, ali i podeljenu Crnu Goru po svim šavovima - istakao je Mandić.

On je ukazao da premijer Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić imaju podršku 14 od 41 poslanika parlamentarne većine.

- Premijer i predsednik parlamenta imaju podršku 14 poslanika i misle da je to dobro i da je to dovoljno, a u svakoj iole demokratskoj državi, kada bi neki premijer čuo da nema podršku parlamentarne većine, sam bi postavio pitanje svog poverenja - kazao je lider NSD.

Skupština Crne Gore

Foto: Profimedia

Mandić je naveo da manjina unutar parlamentarne većine sprovodi teror, te da je to nedopustivo.

- Neko pokušava da ponizi 27 poslanika – to neće moći da prođe. U krajnjem, narod će kazati sud o nama. DF se ne plaši tog narodnog suda - istakao je Mandić i pozvao Bečića i Krivokapića da prošetaju kroz narod i čuju šta oni misle o njihovim potezima.

On je poručio da kriza vlasti zahteva novo resetovanje odnosa u vladajućoj većini, što podrazumeva demontažu sistema od ljudi iz DPS-a koji su kršili zakone, zaustavljanje diskriminacije pripadnika srpskog naroda, potpisivanje Temeljnog ugovora, sprovođenje popisa, te sređivanje biračkog spiska.

- Mi danas imamo teror manjine nad većinom, jer oni drže 100 odsto Vlade i mesto predsednika Skupštine i sa tih pozicija bahato kažu da ćemo mi da srušimo Vladu. Idu s pričom kako ni po koju cijenu njih 14 neće dozvoliti da se rekonstruiše Vlada, a pritom donose odluke na štetu narod koji je dominantno dobio izbore. To je neprihvatljivo - istakao je Mandić.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: